Wat is het gemiddelde pensioen in Nederland?

Iedereen in Nederland krijgt Pensioen op het moment dat je stopt met werken en de AOW-gerechtigde leeftijd van 66 jaar en 7 maanden hebt bereikt. Wat is het gemiddelde pensioen en wat is het verschil tussen mannen en vrouwen?

Wat is het gemiddelde pensioen in Nederland?

Iedereen in Nederland krijgt Pensioen op het moment dat je stopt met werken en de AOW-gerechtigde leeftijd van 66 jaar en 7 maanden hebt bereikt. Het pensioen is kun je opdelen in drie onderdelen: namelijk de AOW, pensioen via je werkgever of zelf opgebouwde persioen / vermogen.

Wat is het gemiddeld bruto pensioen in Nederland per maand?

Het gemiddelde bruto bedrag dat een persoon per met maand in Nederland aan pensioen krijgt is 3830 euro. Dit gemiddelde persioen bestaat uit AOW(€1340), Inkomen uit vermogen (€384) en inkomen uitloondienst of zzp (€575).

Wat is het gemiddeld netto pensioen in Nederland per maand?

Een nettopensioen is een pensioen zonder belastingen. In deze berekening van het CBS is gerekend met 40% belasting. Gemiddeld is het netto pensioen €2.298 euro per maand.

Is het gemiddelde pensioen van een man of vrouw hoger?

Het pensioen van een man is gemiddeld hoger dan een vrouw. Zo krijgt een alleenstaande vrouw gemiddeld netto €1.422 en van een alleenstaande man netto €1.692. Gezien het feit dat het gemiddelde salaris van man hoger is dan een vrouw is dit logisch te verklaren.