Gemiddelde leeftijd van een poes

Een poes is al vele jaren het meest gehouden huisdier in Nederland. Vele gezinnen hebben 1 of meer poezen, maar wat is de gemiddelde leeftijd van een poes?

Hoe oud kan een poes gemiddeld worden?

Een poes wordt gemiddeld iets ouder dan een hond. De gemiddeld leeftijd poes is ongeveer 14 tot 16 jaar oud worden.

Wat was de leeftijd van de oudste poes in Nederland ooit?

De oudste poes van Nederland is maarliefst 28 jaar oud geworden. In vergelijking met mensenjaren is dat ongeveer 120 jaar. Omdat veel poezen niet officieel worden gedocumenteerd is het overigens heel goed mogelijk dat er poezen nog ouder zijn geworden. Van alleen raskatten wordt namelijk de exacte geboortedatum vastgelegd.

Wat was de leeftijd van de oudste poes ooit ter wereld?

De oudste leeftijd voor een poes ooit was maarliefst 34 jaar oud. Deze poes kwam (genaamd Ma) uit Engeland werd geboren in 1923 en stierf in 1957.

Wie worden ouder? Binnenpoezen of buitenpoezen?

Binnen en buitenpoezen bereiken gemiddeld ongeveer dezelfde leeftijd. Binnenpoezen worden dan wel beschermd tegen auto ongelukken e.d, maar binnenpoezen leiden dan weer vaker aan stress en overgewicht.

Hoe oud worden poezen in andere landen?

De gemiddelde leeftijd van een poes in Nederland is vaak veel hoger dan in andere landen. Een poes is in Nederland vaak onderdeel van het gezin. Dit betekent dat zieke poezen ook vaak naar de dierenarts worden gebracht en medicijnen krijgen. In de meeste andere landen is dit niet zo. De gemiddelde leeftijd poes is in Nederland dan ook vaak veel lager dan in Nederland.

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd poes ook eens: