De Gemiddelde buikomtrek van mannen en vrouwen ook tijdens de zwangerschap.

Je gemiddelde buikomtrek zegt vaak iets over je BMI en je gewicht. Naar mate je ouder word hebben veel mensen last van een gemiddelde buikomtrek. Je kunt zelf makkelijk jouw buikomtrek meten met een meetlint om je middel.
Wat is de gemiddelde buikomtrek?

De gemiddelde buikomtrek van een man is tussen 94cm en 102cm. Bij vrouwen ligt de gemiddelde buikomtrek tussen 80 en 88 cm. Buikomtrek is iets anders dan het buikvet of BMI. Aan je grootte van je buikomtrek kun je meestal wel afleiden of je een gemiddeld gewicht of overgewicht hebt.

Gemiddelde buikomtrek man

De gemiddelde buikomtrek van een man is tussen de 94-102 cm. De buikomtrek van mannen is gemiddeld 14 cm groter dan die van vrouwen.

Wat is de gemiddelde buikomtrek vrouw

De buikomtrek voor vrouwen is gemiddeld tussen de 80cm – 88 cm. Het verschil van de buikomtrek tussen mannen en vrouwen is ongeveer 14cm. Ben je naast de buikomtrek ook benieuwd naar de gemiddelde taille.

gemiddelde buikomtrek

Gemiddelde buikomtrek zwanger

De gemiddelde buikomtrek tijdens een zwangerschap per week. Je buikomtrek vergroot tijdens een zwangerschap gemiddeld 16cm.

  • 10 weken: 96 cm
  • 14 weken: 97 cm
  • 23 weken 98 cm
  • 28 weken: 104 cm
  • 29 weken: 106 cm
  • 30 weken 108cm
  • 32 weken: 110 cm
  • 40 weken: 112 cm

Buikomtrek meten?

Wanneer je wilt weten of jouw buikomtrek kleiner of juist groter is dan de gemiddelde buikomtrek. Dan kun je dit zelf meten, maar doe het wel goed en neem de volgende stappen. Pak een meetlint en leg het rond je middel. Doe dit in het midden tussen de onderste rib en je heupen. Doe de meting op het einde van een uitademing.

Hoe weet ik wanneer mijn buikomtrek te groot is?

Je buikomtrek is te groot wanneer je boven de gemiddeld buikomtrek voor mannen of vrouwen zit. Meestal heb je dan ook een overgewicht. Meestal hebben mensen met een te grote buikomtrek meer kan op ziektes. Zo hebben mannen met een buikomtrek van meer dan 94 cm voor een verhoogd risico op hart en vaat ziektes en hoger dan 102cm een zeer hoog risico. Ook bij vrouwen zorgt een te grote buikomtrek van meer dan 80 cm voor een hoog risico en 88cm een erg  verhoogd risico op hart een vaat ziektes. Wil je echt weten of je buikomtrek gezond is meet dan je vetpercentage en ontdek of je minder calorieën per dag moet gaan eten.