Gemiddelde prijs borstvergroting in Nederland

Een borstvergroting is een van de meest populairste plastisch chirurgische operatie. In Nederland laten 3000 vrouwen jaarlijks meer dan hun borsten vergroten. 9 van de 10 operaties word uitgevoerd in een privé-kliniek. Maar wat kost een borstvergroting? Wij hebben de gemiddelde prijs borstvergroting in Nederland maar ook andere landen bekeken.

Het vergroten van de borst is een van de populairste ingrepen, net zoals fillers en de Brazilian Butt Lift en liposuctie. Borstvergroting waarbij vrouwen hun borsten groter en voller willen maken.
In Nederland, Turkije en de rest van de wereld varieert de gemiddelde prijs van een borstvergroting sterk, afhankelijk van de locatie, de ervaring van de chirurg en de gebruikte materialen. In dit artikel zullen we de gemiddelde prijzen van borstvergrotingen in Nederland, Tukeije en de wereld vergelijken, zodat u een beter beeld krijgt van wat u kunt verwachten.

Gemiddeld prijs borstvergroting

Als je vraagt wat kost een borstvergroting moet je kijken naar het type implantaten. De prijs van een borstvergroting is voor een groot deel de prothese. Ga je voor de goedkoopste optie dan heb je ronde implantaten. Je hebt hierbij kleinere snedes en ze hebben een rondere vorm en extra vulling van bovenaan de borst. 

Naast ronde implantaten zijn er ook  borstvergrotingen met anatomische gevormde implantaten. Deze implantaten zijn 1000 euro duurder dan ronde. Het voordeel van anatomische implantaten is het een stuk natuurlijker oogt. Een nadeel van deze prothesen is dat een grote snede moet worden aangebracht doordat het minder flexibel is.

Gemiddelde Prijs van Borstvergroting in Nederland

In Nederland varieert de gemiddelde prijs van een borstvergroting sterk, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de chirurg. Gemiddeld ligt de prijs voor een borstvergroting tussen de €4.000 en €8.000, inclusief alle kosten zoals het consult, de operatie en het verblijf in het ziekenhuis. Hierbij moet rekening gehouden worden met de eventuele nacalculatie en het gebruik van hoogwaardige implantaten, die de prijs verder kunnen verhogen.

Gemiddelde Prijs van Borstvergroting in Turkije

Turkije is een populaire bestemming voor cosmetische ingrepen, waaronder borstvergrotingen, vanwege de lage kosten en de hoogwaardige zorg. Gemiddeld ligt de prijs voor een borstvergroting in Turkije tussen de €2.000 en €4.000, waarbij u kunt rekenen op dezelfde kwaliteit van zorg als in Nederland en de rest van de wereld.

Gemiddelde Prijs van Borstvergroting in de Wereld

De gemiddelde prijs van een borstvergroting varieert sterk per land, afhankelijk van de kosten van de zorg en de lokale economie. In landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ligt de gemiddelde prijs van een borstvergroting hoger, tussen de €6.000 en €15.000, terwijl in andere landen, zoals Mexico en Thailand, de kosten lager zijn, tussen de €2.000 en €5.000.

Wat is de gemiddelde duur van borstoperatie

De gemiddelde duur van een borstvergroting operatie duurt tussen 1 en 2 uur. Vrijwel altijd is het een gehele narcose, maar sommige klinieken verdoven ook plaatselijk. Doordat het minder duur is word dit vaak toegepast, omdat er geen anesthesist aan te past komt. In sommige klinieken word de operatie vaak in een dag  gedaan, maar het kan ook inclusief overnachting.

 Bekijk naast de gemiddelde prijs borstvergroting ook eens: