Gemiddelde prijs borstvergroting in Nederland

Een borstvergroting is een van de meest populairste plastisch chirurgische operatie. In Nederland laten 3000 vrouwen jaarlijks meer dan hun borsten vergroten. 9 van de 10 operaties word uitgevoerd in een privé-kliniek. Maar wat kost een borstvergroting? Wij hebben de gemiddelde prijs borstvergroting in Nederland maar ook andere landen bekeken.
Gemiddeld prijs borstvergroting

Als je vraagt wat kost een borstvergroting moet je kijken naar het type implantaten. De prijs van een borstvergroting is voor een groot deel de prothese. Ga je voor de goedkoopste optie dan heb je ronde implantaten. Je hebt hierbij kleinere snedes en ze hebben een rondere vorm en extra vulling van bovenaan de borst. Gemiddeld is de prijs voor een borstvergroting met ronde implantaten rond de 2400 euro. Vaak zie je ook klinieken die een borstvergroting voor 3500 euro aanbieden, dan krijg je A-merken implantaten. Een aantal a merken zijn Allergan, Natrelle en Mentor deze zijn 500 duurder.

Naast ronde implantaten zijn er ook  borstvergrotingen met anatomische gevormde implantaten. Deze implantaten zijn 1000 euro duurder dan ronde. Het voordeel van anatomische implantaten is het een stuk natuurlijker oogt. Een nadeel van deze prothesen is dat een grote snede moet worden aangebracht doordat het minder flexibel is.

Gemiddelde prijs borstvergroting België

De gemiddelde prijs borstvergroting in België en Oostbloklanden is toch een stuk goedkopere dan borstvergrotingen in Nederland. Je kunt je al vanaf 2000 euro een borstvergroting in Belgie krijgen. In het oostblok is de gemiddelde prijs borstvergroting nog wel iets lager, maar pas wel goed op of de kliniek goed aangeschreven staat. Je wilt geen lelijke litteken overhouden aan je borstvergroting natuurlijk, dus teveel besparen is hierin nooit goed.

Wat is de gemiddelde duur van borstoperatie

De gemiddelde duur van een borstvergroting operatie duurt tussen 1 en 2 uur. Vrijwel altijd is het een gehele narcose, maar sommige klinieken verdoven ook plaatselijk. Doordat het minder duur is word dit vaak toegepast, omdat er geen anesthesist aan te past komt. In sommige klinieken word de operatie vaak in een dag  gedaan, maar het kan ook inclusief overnachting.

 Bekijk naast de gemiddelde prijs borstvergroting ook eens: