Gemiddelde bloeddruk kind

Bij het bepalen van de gemiddelde bloedruk van een kind moet je rekening houden met een aantal factoren, want de bloeddruk van een kind is erg veranderlijk. De bloeddruk van een kind kan erg schommelen. Wanneer een kind angst, spanning heeft kan het de bloeddruk verhogen . Waneer een kind slaapt, dan daalt de bloeddruk van een kind.

Wat is een gemiddelde bloeddruk kind per leeftijd?

Het blijven natuurlijk gemiddelde voor de gemiddelde bloeddruk van kinderen. Wij hebben ze uitzocht en in een overzicht gezet per leeftijd. De bloeddruk van een kind Systolische bloeddruk (mmHg)  word beïnvloed door de leeftijd van het kind.

  • Een pasgeboren kind heeft een bloedruk rond de 70-90
  • Een kind tussen de 1 jaar en 2 jaar heeft een gemiddelde bloeddruk van 80/95
  • Een kind van 3 jaar, 4 jaar en 5 jaar is een normale bloedruk rond de 80 – 100
  • De normale bloeddruk bij een kind van 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar en 12 jaar is 90/110
  • Een kind ouder dan 12 jaar heeft een bloedruk tussen de 100 – 120

Zelf de gemiddelde bloedruk kind meten

Wil je zelf de bloedruk van je kind meten dat kan. Wel is belangrijk dat jet het in volslagen rust doet met een bloedruk meter. Daarnaast moet je het vaker doen op hetzelfde tijdstip van de dag om een oordeel te geven over de de bloeddruk van je kind. Doe je dit niet heb je niet een betrouwbare indruk van de bloedruk van je kind.

Wat is bloeddruk nou precies?

Bloeddruk bij een kind is de druk op de wand van de aders en slagaders van je kind. De druk is het hoogst is in de slagaders, omdat deze gehele lichaam pompen. Bij de aders van een kind vlak bij het hart is de bloeddruk laag zodat het bloed de juiste kant op stroomt.

Wat gebeurd en bij een kind met een te hoge bloedruk

Wanneer een kind een te hoge bloeddruk heeft krijgt het teveel druk op de slagaders. Hierdoor kan een kind gezondheidsproblemen krijgen. Kinderen die niet veel bewegen en te dik zijn hebben een hoger risico om een te hoge bloedruk te krijgen. Soms heeft het kind een probleem met de nieren, maar ook andere afwijkingen kunnen voor een te hoge bloedruk zorgen in de bloedvaten.

Een kind met een te hoge bloeddruk heeft meer risico op een TIA, beroerte, hartaanval of nier falen zelf het verlies van gezichtsvermogen en atherosclerose. Symptomen die een kind kan voelen zijn hoofdpijn, neusbloedingen, duizeligheid, hartkloppingen en misselijkheid. Mocht je kind een te hoge bloeddruk hebben of 1 de symptomen hebben, neem dan meteen contact op met uw arts.

Wat gebeurd en bij een kind met een te lage bloedruk

Een te lage bloeddruk bij een kind zorgt ervoor dat het bloed niet genoeg doorstroomt. Hierdoor kan het kind duizelig worden of een licht gevoel in het hoofd krijgen. Ook wel sterretjes zien genoemd. Het kind kan zelfs flauwvallen, bleek en vermoeid zijn.

Check naast gemiddelde bloeddruk kind ook: