Gemiddelde lichaamstemperatuur

De gemiddelde lichaamstemperatuur van een mens. Wanneer je je niet helemaal lekker voelt dan kan het zijn dat je lage koorts hebt. Als je koorst hebt dan heb je een verhoogde lichaamstemperatuur. Wil je weten of je koorts hebt en hoe je lichaamstemperatuur kan meten? Dan is het goed om te weten wat de gemiddelde lichaamstemperatuur van een mens is.

Gemiddelde lichaamstemperatuur mens?

Wil je weten of je koorts heb dan is het om te kijken wat de gemiddelde lichaamstemperatuur van een mens is. We hebben gekeken wat de gemiddelde lichaamstemperatuur van een mens is en deze is tussen de 36,5 graden en 37,5 graden.

Normale temperatuur van een mens?

Waneer heb je een normale lichaamstemperatuur en wat is een normale lichaamstemperatuur? Een normale lichaamstemperatuur ligt tussen de 36.5 graden en 37.5 graden.

Je eigen gemiddelde lichaamstemperatuur meten

Waneer je weten wat je gemiddelde lichaamstemperatuur is? Als je een week dagelijks minimaal twee keer op dezelfde tijdstippen je temperatuur meet. En deze temperaturen samenvoegt en deelt door het aantal keren dat je eigen lichaamstemperatuur hebt gemeten. Nu weet je wat jouw eigen gemiddelde lichaamstemperatuur is.

Wanneer heb ik lage koorts, bij welke temperatuur?

Wanneer je lichaamstemperatuur is boven de 37,5 graden is dan hebben we het over een lage koorts. Een volwassen persoon met een lichaamstemperatuur meer dan 38 graden noemen we koorts. Deze waarden gelden alleen voor volwassenen. Hieronder staan de normale temperaturen van baby’s en kleine kinderen.

Je lichaamstemperatuur meten

Om je lichaamstemperatuur goed te meten zijn twee goede manieren.

  • Anaal temperatuur meten.  Hierbij gaat de thermometer tot ongeveer 1 cm in de anus. De betrouwbaarheid is 99%.
  • Oraal temperatuur meten. Hierbij gaat de thermometer onder je tong voor een aantal seconden. De betrouwbaarheid is 90%, maar je moet nog wel 0,3 graden bij de temperatuur optellen.

Je kunt nog op andere manieren meten om de lichaamstemperatuur te weten, maar die worden niet betrouwbaar bevonden.

Wat is de gemiddelde lichaamstemperatuur als je zwanger bent?

De lichaamstemperatuur na de eisprong is gemiddeld 0.5 graden hoger. Het is kan tussen de 0.3 graden en 0.6 graden zijn. Deze hogere temperatuur hou je tot de menstruatie. Als  de menstruatie komt daalt de temperatuur naar het normale niveau weer. Wanneer je zwanger bent is gemiddeld lichaamstemperatuur gemiddeld 0.3 tot 0.6 graden hoger. De temperatuur blijft de gehele zwangerschap hoger. Wanneer je bevalt dan pas zakt de lichaamstemperatuur weer. Je kunt een vroege zwangerschap herkennen door een hogere lichaamstemperatuur. Waneer de lichaamstemperatuur niet daalt heb je een grote kans dat zwanger bent.

De gemiddelde lichaamstemperatuur van een kind

Een normale lichaamstemperatuur van een baby is gemiddeld tussen de 36,5 en 37,5 graden. Als de  thermometer meer dan 38 graden aan geeft dan heeft je kind of  baby koorts. Waneer je baby  of kind koorts heeft gaat het meestal om een infectie. Deze koorts worden opgelopen door bacteriën of een virussen.

Wat moet ik doen bij een verhoging van mijn temperatuur?

Blijf je lichaamstemperatuur stijgen neem dan contact op met de dokter of je huisarts. Meet wel vaker dan 1 keer.