Gemiddelde besteding vuurwerk

Per jaar word er in Nederland voor rond 75 miljoen euro aan vuurwerk afgestoken. Al jaren stijgt de gemiddelde besteding vuurwerk van Nederland. De vuurwerk verkoop heeft eigenlijk niet te leiden onder de slechte economie. De gemiddelde besteding van vuurwerk ligt tussen 65 en 85 euro. Dit zijn natuurlijk gemiddelde en er zijn mensen die veel meer aan vuurwerk uitgeven. Wij hebben gekeken wat de gemiddelde besteding vuurwerk in Nederland is.

Gemiddelde besteding vuurwerk in Nederland

De gemiddelde besteding van vuurwerk in Nederland is ongeveer 65 en 85 euro.

Gemiddeld meer knalvuurwerk of siervuurwerk?

De verhouding tussen sier en knal vuurwerk was altijd gelijk. Afgelopen jaar is 80% van het vuurwerk siervuurwerk. Er word ook verwacht dat het siervuurwerk nog meer zal stijgen. De mensen die van knalvuurwerk houden kopen dit ook vaak illegaal in het buitenland.

Vuurwerk meer off-line of online verkocht?

Veel mensen kopen hun vuurwerk online. Je kunt online ver van tevoren kunt bestellen en je hebt vaak veel meer korting. Normaal moet je vuurwerk altijd zelf ophalen. Veel mensen kiezen toch voor om hun voorwerk in de winkel te kopen. Je kunt vuurwerk alleen in de laatste 3 dagen van het jaar kopen.

De gemiddelde besteding vuurwerk in het buitenland?

Naar verhouding geven mensen uit Nederland veel geld uit aan vuurwerk. In Duitsland en België zijn er bijna geen regels voor de verkoop van vuurwerk. In het buitenland geven mensen minder geld uit aan vuurwerk. Dit komt doordat er vaak met Oud en Nieuw grote vuurwerkshows gegeven worden. Hierdoor kopen mensen een stuk minder vuurwerk. In Nederland is vuurwerk nog echt een traditie en in het buitenland is dat totaal niet het geval.