Gemiddelde weer Nederland

Het weer en het weerbericht zijn en blijven de meest besproken onderwerpen ter wereld. Omdat je meer wilt weten over het weer hebben wij alle gemiddelden van het weer op een rijtje gezet. Wat is het gemiddeld weer in Nederland?

Gemiddeld weer Nederland

Het klimaat lijkt stabiel te zijn, toch zijn er klimaatveranderingen die gebeuren. Het klimaat verandert door de invloed van de mens ontstaat het broeikaseffect. Het KNMI doet  veel onderzoek naar  menselijke klimaatfactoren. Dit onderzoek is belangrijk om weer gemiddelden te kunnen bepalen voor nu en in de toekomst. Wij hebben de bekeken wat het gemiddeld weer Nederland is.

Gemiddelde Temperatuur

Gemiddelde temperatuur per maand in Nederland

Neerslag

Hoeveel zon hebben we gemiddeld in Nederland?

Gemiddeld weer per land

Gemiddelde luchtvochtigheid

Het klimaat in Nederland

Volgens het Köppen-systeem heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekend met relatief milde winters, milde zomers en milden neerslag tijd  het gehele jaar. Het Nederlandse klimaat is ontwikkelt door de invloed van de Noordzee. Veel Nederlanders denken dat Nederland een nat klimaat heeft. Dit is meer een gevoel, maar volgens de cijfers is het niet zo. Er valt in Nederland gemiddeld 7% van de tijd per jaar in Nederland neerslag. Deze neerslag valt in de vorm van regen, sneeuw, ijzel of hagel. Deze 7% komt neer op zo’n 700 tot 800 millimeters neerslag. Tijdens erg droge jaren kan het zijn dat de teller op 500 millimeter blijft steken en in extreem natte jaren kan het zelf 1000 millimeter worden.