Gemiddeld vebruik in Nederland

Met een gemiddeld energieverbruik bedoelen we het gemiddelde verbruik van gas en electriciteit. Het gemiddelde gasverbruik is vooral afhankelijk van het type woning. Bij gemiddelden.nl kun je zien of jou gemiddeld verbruik overeenkomt met het gemiddelde energie verbruik van Nederland.

Energieverbruik

Gemiddeld Waterverbruik

Gemiddeld elektriciteitsverbruik

Gemiddeld verbruik auto en vrachtauto

Gemiddeld verbruik apparaten

Wat is het gemiddeld energieverbruik in Nederland?

Wij hebben voor jou uitgezocht wat het gemiddelde energieverbruik in Nederland per huishouden is. Bekijk de onderstaande links op het gebied van Gas, water en electra. Wil je energie maatschappij vergelijken bekijk dan eens op gaslicht.com

Besparen op je energieverbruik

Je kunt jezelf als sneller een paar honderd euro per jaar besparen door over te stappen op een andere leverancier. Wat ook veel gebeurd is isoleren, met isoleren van je woning heb je meer comfort en lagere energiekosten. Uw doet eerst een investering, maar die heeft u er vaak al na een paar jaar uit. Natuurlijk is dit ook goed voor het milieu.

Gemiddelde energieverbruik berekenen

Je energiekosten berekenen kun je makkelijk doen met de energie vergelijker. Met een paar simpele stappen kun je je energieverbruik uitrekenen en weet je wat je energiekosten ongeveer zullen zijn.

Energiekosten berekenen van uw verbruik

Je kunt je energiekosten berekenen, maar daar heb je wel de volgende gegevens nodig:

  • Het jaarverbruik van gas en/of elektriciteit
  • Je postcode; voor de kosten van je netbeheerder in de regio

Verbruikgegevens van gas en of electra kun je vinden op je energierekening. Heb dit niet bij de hand, dan is dat geen probleem. Met de rekenmodule kies je in wat voor type woning je woont en met hoeveel personen.Hierdoor zie je jou gemiddelde energieverbruik van gas en stroom.

Energieverbruik in België gemiddeld 70% hoger

Volgens een McKinsey onderzoek blijkt dat het gemiddelde energieverbruik voor verwarming in Vlaamse huizen meer dan 70% hoger dan het gemiddelde verbruik in Europa.

Met goede isolatie heeft een lage energiewoning maar 60 kWh/m² per jaar. Een passiefwoning verbruikt zelfs maar 15 kWh/m² per jaar.

Een minder goede isolatie in de woningen in België zorgt ervoor dat een strenge winter het energieverbruik in België extra toeneemt dan andere landen in Europa. Dat is natuurlijk slecht voor het milieu en slecht voor de economie. Er kan hier wat aan gedaan worden, met een doorgedreven renovatie van de overheid in Duitsland is het gemiddelde energieverbruik per m² daar in de afgelopen 10 jaar met 20% verminderd. Wil je besparen energieverbruik dat kan!