Gemiddelde zwangerschap

Wanner je net weet dat je zwanger bent. Ben je waarschijnlijk blij en heb je een enorme chaos in je hoofd. Of het nu gepland is of niet. Veel vragen en gevoelens zullen bij je opkomen en wij hebben de meest voorkomende vragen over de gemiddelde zwangerschap uitgezocht.

Gemiddelde zwangerschap

Gemiddeld werken vrouwen langer door,  de carrière gaat voor een kind. Dit is begrijpelijk, maar niet altijd verstandig. Zwanger worden op oudere leeftijd is vaak een stuk moeilijker. Vrouwen tot en met 30 jaar hebben elke maand gemiddeld 25% kans om zwanger te worden. Als je ouder dan 35 bent is percentage gehalveerd tot 12.5 %. Wanneer je de 40 bent gepasseerd is deze kans 3% tot 6%.

Gemiddelden over de Baby

Hoeveel weken zwanger

Wanneer je menstruatie niet komt breekt er een spannende tijd aan. Ben je in verwachting? Je haalt snel een zwangerschapstest. Als je echt zwanger bent, ben je blij, maar er zullen ook veel gedachtes komen. Wanneer ben je dan precies zwanger geworden? Hoeveel weken zwanger ben je? Op welke dag zul je dan uitgerekend zijn? Wil je dit weten dan moet je bedenken wanneer je je laatste ongesteldheid hebt gehad. Tussen de laatste menstruatie en de menstruatie plaats had moeten vinden is de bevruchting gebeurd. Hier kun je vergelijken of je een gemiddelde zwangerschap hebt.

Zwangerschapstest positief

De bevruchting is gebeurd hoeveel weken zwanger je nu bent is lastig te bepalen. De eerste twee weken na je menstruatie zorgen hormonen dat eicellen tot rijping komt. Om de eicellen zit een blaasje, blaas word follikel. Als je lichaam gereed is gemaakt voor de eisprong, groeit 1 van de follikels in de eierstokken. De follikel groeit en scheidt oestrogeen af. Oestrogeen is een hormoon dat er voor zorg dat de baarmoederhals klaar word gemaakt voor zwangerschap.

Als de follikel gerijpt is vindt de ovulatie plaats. De bevruchting rond je eisprong plaats vinden. De 3 dagen voor en de 2 dagen na de ovulatie ben je vruchtbaar. Je kunt nooit exact weten hoeveel weken zwanger je bent, wordt er bij tijdens de berekening van de bevallingsdatum gerekend van de datum van de laatste menstruatie.

De bevalling

De bevalling vind ongeveer 40 weken na je laatste menstruatie plaats. Van de 40 weken ben maar meestal maar 38 weken zwanger geweest.Ben nog maar net overtijd en is zwangerschapstest  positief? Dan kun je zeggen dat ongeveer twee weken zwanger bent.

Wat is tijdens een zwangerschap de gemiddelde gewichtstoename?

Tijdens je zwangerschap kom je aan, dit is een feit en zelfs noodzakelijk. Maar hoeveel kom je gemiddeld aan als je zwanger bent? Je krijgt een gezonde baby bij een toename in het gewicht van gemiddeld 11 tot 12 kilo. Wat belangrijk is om te weten, lijn nooit tijdens je zwangerschap. Dit is slecht voor je kind en jezelf.