Gemiddelde rente spaarrekening

Wanneer je besluit geld op een spaarrekening te zetten, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk rente. Deze rente verschild nogal en de rente is de afgelopen jaren flink gedaald. Toch blijven Nederlanders sparen terwijl er genoeg redenen zijn om zeker een van je spaargeld van de rekening te halen en naar andere optie te kijken om je vermogen te laten groeien.

Gemiddelde rente op een spaarrekening

Wanneer je besluit om je geld toch op een spaarrekening te zetten.Wat zijn dan de gemiddelde rentes die krijgt? Dit hebben wij voor jou bekeken. De gemiddelde rente op een spaarrekening in Nederland is op dit moment ongeveer 1,9 procent.

De gemiddelde rente spaarrekening is gedaald

Door de banken crisis en de nationalisaties van banken is de gemiddelde rente spaarrekening de laatste jaren flink gedaald. De rentestand was in 2003 nog rond de 3,5%. De verwachting is dat de rente standen voor spaarrekeningen nog wel een tijdje zo blijft.

Meer rente op je spaar rekening

Er zijn opties om meer rente te krijgen op je spaargeld. Je kunt bijvoorbeeld je geld vast zetten voor een bepaalde looptijd. Er is alleen het nadeel dat je er niet bij kunt. Maar de rente die je kunt ontvangen is een stuk hoger. Wanneer je goed onderzoek doet op het internet kun je zo een spaarrekening vinden die een 1% of meer rente beidt dan je huidige bank.

De bank met de hoogste rente

De bank met hoogste rente vinden en bepalen is niet gemakkelijk, door vele wijzigingen in het rente tarief.  Maar banken die net beginnen of kleiner zijn geven vaak meer rente dan banken die een stuk groter zijn. Je hebt bij de grote banken zoals ING en ABN wel mee zekerheid over je geld, alleen je krijgt een stuk minder rente voor die veiligheid.

Moet je nog wel sparen?

In Nederland spaart 15% niet dus de meeste mensen sparen. Of sparen op dit moment goed is? Sparen geeft een veilig gevoel en het  genereert toch een beetje rente , maar de koopkracht van ons spaargeld blijft dalen door de lage rente en inflatie en de belasting. De inflatie was is in Nederland  in augustus 2,8% en dat is toch een stuk hoger dan 1,95%. Dit komt er op neer dat je geld minder waard word en op de lange termijn is je vermogen minder waard. De inflatie weegt alleen niet op tegen de gemiddelde rente spaarrekening.

Waarom niet sparen?

  1. De economie in Europa is wel aan het herstellen. Het ergste is volgens experts geweest. De werkloosheid daalt in europa en banen stijgen. Je hoeft minder zorgen te maken om geld achter de hand houden.
  2. Oplopend renteverschil
  3. In bedrijfsobligaties is een hoger rendement te halen dan op een spaarrekening
  4. Het rendement in aandelen is tegenwoordig weer een stuk hoger.
  5. Gemiddelde rente spaarrekening is minder dan de inflatie