Gemiddelde winkans van een loterij in Nederland en België

Veel mensen in Nederland die ouder dan 18 zijn hebben wel een gedaan aan een loterij en een gok gewaagd. Mensen die een lot komen dromen van een grote geldprijs van vele miljoenen. Maar wat is de gemiddelde kans dat een je in een loterij wint eigenlijk?

De gemiddelde winkans van een loterij in Nederland

Je kunt stellen dat gemiddelde winkans loterij als je een lot gaat koopt dat de kans om de loterij te winnen heel erg klein is. Om het voor jou de gemiddelde winkans van een loterij duidelijk te maken hebben we de grote loterijen in Nederland bekeken en de gemiddelde winkans uitgerekend.

Gemiddelde win kans voor loterijen met een prijs boven de 1 miljoen

Staatsloterij
 Gemiddelde winkans 1:20.000.000
Lotto
 Gemiddelde winkans 1:50.000.000
Postcode loterij
 Gemiddelde winkans 1:100.000.000
BankGiroLoterij
 Gemiddelde winkans 1:26.000.000

Je kunt dus het beste een lot kopen van de staatsloterij, dan is je winkans het grootst. Bij de staatloterij is je winkans 1 op 20 miljoen.

Het grootste geldbedrag in een loterij

Wanneer je super veel geld wilt winnen dan moet je Amerika zijn. In Amerika is een jackpot van de loterij Mega Millions met een recordbedrag van 500 miljoen dollar. Dit is ongeveer 375 miljoen euro.

De gemiddelde winkans van een loterij in België

Je kunt stellen dat wanneer je een lot gaat koopt dat de kans om de loterij te winnen heel erg klein is. Om het voor jou de gemiddelde winkans van een loterij duidelijk te maken hebben we de grote loterijen in België bekeken en de gemiddelde winkans uitgerekend.