Gemiddelde bedtijd

Een goede slaaproutine is essentieel voor de groei en ontwikkeling van een kind. De gemiddelde bedtijd van een kind varieert afhankelijk van hun leeftijd en individuele slaapbehoeften. In dit artikel bespreken we de ideale bedtijden voor kinderen van verschillende leeftijden en geven we tips om uw kind gemakkelijk in slaap te laten vallen.

Wat is de gemiddelde bedtijd van een kind per leeftijd?

Van 0 tot 2 jaar: De American Academy of Sleep Medicine (AASM) adviseert dat baby’s tussen de 12 en 16 uur per dag moeten slapen, waarvan 4 tot 12 uur ’s nachts. Dit betekent dat de ideale bedtijd voor een baby van 6 maanden oud ongeveer om 19:00 uur.

Van 3 tot 5 jaar: Kinderen in deze leeftijdsgroep hebben ongeveer 11 tot 13 uur slaap per dag nodig. De ideale bedtijd voor een kind van 3 jaar oud ligt tussen 19:00 – 19:30.

Van 6 tot 12 jaar: Kinderen in deze leeftijdsgroep hebben ongeveer 9 tot 11 uur slaap per dag nodig. De AASM adviseert een bedtijd tussen 19:00 en 20:30 voor kinderen in deze leeftijdsgroep.

Van 13 tot 18 jaar: Tieners hebben ongeveer 8 tot 10 uur slaap per dag nodig. De ideale bedtijd voor tieners ligt tussen 21:00 en 22:00.

De ideale bedtijd voor kinderen en valt je kind makkelijk in slaap

Om ervoor te zorgen dat uw kind gemakkelijk in slaap valt, is het belangrijk om een consistent slaapschema te creëren. Dit betekent dat uw kind elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip gaat slapen en opstaat. Hier zijn enkele tips om uw kind te helpen in slaap te vallen:

  • Creëer een ontspannende pre-slaap routine, zoals het lezen van een verhaaltje of het luisteren naar rustige muziek.
  • Zorg voor een donkere, stille en comfortabele slaapomgeving.
  • Beperk schermtijd (tv, telefoon, tablet) een uur voor het slapen gaan.
  • Overweeg het gebruik van een white noise machine om achtergrondgeluid te maskeren.

Een andere belangrijke factor is om ervoor te zorgen dat de slaapomgeving van uw kind rustig, donker en comfortabel is. Dit betekent dat u de kamer van uw kind op een comfortabele temperatuur houdt, en dat er geen storende elementen zoals schermen of lawaai zijn.