Gemiddelde kosten autoverzekering in Nederland en Belgie

De gemiddelde kosten voor een autoverzekering worden bepaald door verschillende factoren. De leeftijd, het type auto bepalen en hoe duur je de auto wilt verzekeren en je schade vrije jaren bepalen uiteindelijke hoeveel premie je per maand moet betalen. Hoe langer je zonder schade rijdt druk je de gemiddelde kosten autoverzekering in Nederland.

Gemiddelde kosten van een autoverzekering in Nederland

De gemiddelde kosten van een autoverzekering in Nederland is gemiddeld 70 euro per maand.

Gemiddelde kosten van een autoverzekering in België

De gemiddelde kosten van een autoverzekering in België is gemiddeld 60 euro per maand. Dit is gemiddeld goedkoper dan in Nederland net zoals auto’s gemiddeld 15% goedkoper zijn in België ten opzichten van auto’s in Nederland.

Wat bepaald de hoogte en de gemiddelde kosten van de autoverzekering?

Wanneer je een auto hebt gekocht dan ben je verplicht een WA verkering af te sluiten.  Wanneer je zo min mogelijk wilt betalen voor je autoverzekering. Wil je gemiddelde kosten van je autoverzekering zo laag mogelijk te houden loont het goed om te vergelijken. Als je auto verzekeringen gaat vergelijken dan moet je op de volgende punten letten om de hoogte van de autoverzekering bepalen.

 • De leeftijd van de auto
 • Wat voor type auto je rijdt
 • In welke plaats je woont
 • Hoe oud de auto is
 • Hoeveelheid km je per jaar rijdt
 • Wil je een All risk verzekering of niet
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Sluit je meerdere verzekeringen af bij de verzekeraar

Verschil in de prijzen en de kosten voor een autoverzekering

Tussen verzekeringsmaatschappijen zijn er grote prijsverschillen. Het komt soms voor dat je bij autoverzekeraars wel drie keer zoveel betaald als bij goedkope verzekeraars. Om vaak te switchen en onderzoek te doen kun je veel besparen welke autoverzekering bij jou past en wat het meest voordeligst is.

Tips voor een lage autoverzekering

Wil je de gemiddelde kosten voor een autoverzekering zo laag mogelijk houden hebben we voor jou een aantal tips:

 • Zet de auto op naam van de oudste persoon

  Des te jonger je bent hoe hoger is de kans op een ongeluk. Hierdoor is de premie voor mensen onder de 25 jaar is een stuk hoger dan voor mensen die ouder zijn. Wanneer je samen een auto koopt zet dan de auto op naam van de oudste persoon. Dit kan je wel 20 euro in de maand besparen voor je autoverzekering en de gemiddelde kosten autoverzekering.

 • De meeste schadevrije jaren

  Mensen die lang met een auto rijden en al lang geen schade hebben gehad. Deze mensen betalen een stuk minder premie dan mensen die vaak een ongeluk hebben gehad. Als je van 2 kleine auto’s gaat minderen naar 1 grotere auto.Zet de auto op naam van de persoon met de meeste schadevrije jaren om gemiddelde kosten autoverzekering te besparen.

 • Betaal kleine schade zelf

  Als je een kleine schade hebt veroorzaakt of aan je auto. Dan is het in sommige gevallen beter om het niet te melden. Je kunt dan beter de schade betalen.Dit is goedkoper dan de hogere premie als je een schade meldt. Op de langere termijn scheelt dit helemaal op van de premie.

 • Let op welke auto je koopt

  Als je een auto wil gaan kopen is het goed om vooraf uit te zoeken hoeveel premie voor je voor jouw droom auto moet betalen per maand. Sommige type auto’s betaal je gemiddeld meer premie dan voor andere auto. Een auto die in de aanschaf goedkoop kan lijken. Is dit misschien in de verzekeringskosten per maand niet. Het kan door de hoge nieuwprijs of hele zware auto’s hebben een stuk hogere verzekeringspremie dan je meestal denkt.