Gemiddelde leeftijd in Nederland en Belgie

Mensen worden steeds ouder en daardoor stijgt de gemiddelde leeftijd van Nederland ook. Met de gemiddelde leeftijd kun je bepalen hoe oud of jong de inwoners van een Land gemiddeld eigenlijk zijn. Wat is nu precies de gemiddelde leeftijd in Nederland en België.

Gemiddelde leeftijd in Nederland en België

In Nederland is de gemiddelde leeftijd is rond de 39 jaar. Inwoners uit in Nederland worden gemiddeld 80,6 jaar oud, maar dit gemiddelde blijft stijgen. Mensen uit België worden gemiddeld 80,5 jaar oud

Doordat we in Nederland en Belgie te maken hebben met een steeds ouder wordende inwoners. Is vergrijzing van Nederland en Belgie daar een gevolg van en stijgt de gemiddelde leeftijd verder. Mensen Belgie en in Nederland worden gemiddeld steeds ouder. Door betere leefomstandigheden en gezondheidszorg kunnen mensen steeds ouder worden.

Gemiddelde levensverwachting in België en Nederland 

Mannen en vrouwen in Nederland en België worden net even oud. Er zit een klein verschil in tussen de gemiddelde leeftijd van mannen en vrouwen.  In Nederland en België bereiken mannen en vrouwen de gemiddelde leeftijd van:

Geslacht – Gemiddelde leeftijd
Vrouw – 82,5 jaar
Man –  78,4 jaar