De gemiddelde leeftijd kaal worden van een man

Als man moet er niet aan denken dat je kaal word. Toch gebeurd het bij veel mannen. Sommige mannen worden als in hun eind tier jaren kaal en andere pas op hun 60e. Wanneer je kaal word kan het snel gaan. Maar meestal is het kaal worden een geleidelijk en langdurig proces. Wat is eigenlijk de gemiddelde leeftijd kaal worden van een man? En de gemiddelde leeftijd dat kaalheid begint?

De gemiddelde leeftijd man kaal word

Gemiddelde leeftijd kaal worden en dat een man echt zichtbaar kaal begint te worden is tussen de 35 en 40 jaar. Dit is natuurlijk ene een gemiddelde van het kaal worden van de man. Veel mannen zijn er ook die al vanaf 20 jaar echt kaal beginnen te worden. Maar de grootste groep mannen krijgen pas rond de 50 jaar last van kaalheid.

Word elke man kaal?

Niet elke man word kaal. Net zoals de gemiddelde leeftijd kaal worden verschilt. Of je kaal word heeft te maken met je ras. Als je blank bent dan heb je 70% kans dat je als man last krijg van een vorm van kaalheid of haaruitval. Dit kan verschillen van ligt kaal tot volledige kaalheid. Wanneer je een  donkere huidskleur hebt dan is heb je 30% dat je kaal word en bij Aziaten worden maar 10 procent van de mannen kaal.

Gemiddeld belangrijkste oorzaken van kaal worden

Als je kaal worden kan het diverse oorzaken hebben. Wij hebben naast de gemiddelde leeftijd kaal worden gekeken wat de belangrijkste redenen zijn van kaal worden.

  • Kaalheid kan bepaald worden door Erfelijkheid in de familie
  • Je kunt kaal worden doordat je slechte voeding eet. Dus te weinig vitaminen en gezond voedsel is slecht voor je haar.
  • Wanneer je veel last van stress hebt word je snel kaal
  • Door een ziekte kun je ook je haar verliezen en kaal worden
  • Waneer je een verkeerde hormoonhuishouding hebt dan kun je daardoor ook kaal worden.

Wat kan ik doen kaalheid?

Wanneer je iets tegen je kaalheid wilt doen, moet je bepalen waardoor je kaal begint te worden. Komt het bijvoorbeeld door stress dat je kaal worden dan zul je andere maatregelen nemen dan dat kaalheid een oorzaak is van erfelijkheid. Als je de oorzaken van de kaalheid hebt onderzocht is het goed om de onderstaande tip om kaalheid te vertragen en de haaruitval te beperken.

  • Niet een pet of muts dragen. Hierdoor krijgt het haar te weinig zuurstof
  • Probeer zo gezond mogelijk te eten.
  • Het gebruik van milde shampoo
  • Probeer stress te vermijden

Haartransplantatie tegen kaalheid wel of niet doen

Tegenwoordig maken voor mannen gebruik van een laserbehandeling of haartransplantatie om kaalheid tegen te gaan.Bijvoorbeeld Gerard Joling en Dick Advocaat hebben hun kaalheid doen vertragen. Deze methode is werk goed, maar is nog redelijk prijzig en je moet het elke 5 tot 10 weer doen.