Gemiddelde leeftijd samenwonen

Waneer je relatie wat serieuzer word komt samenwonen op de tafel. Dus wanneer jonge mensen een relatie krijgen komt je op het punt om te gaan denken over samenwonen. Vrouwen willen vaker eerder samenwonen dan mannen.

Gemiddelde leeftijd samenwonen in Nederland

De gemiddelde leeftijd samenwonen in Nederland is rond de 23 jaar.

Gemiddelde leeftijd samenwonen Belgie

In Belgie gaan mensen gemiddeld voor het eerst samenwonen op hun 22.8 jaar.

Word een steeds later of eerder samen gewoond

Mensen gaan gemiddeld steeds later samenwonen. Vroeger woonden mensen gemiddelde al op hun 22 jarige leeftijd voor het eerst samen.Mensen gaan steeds later gaan samenwonen omdat mensen ook op een steeds latere leeftijd beginnen met werken. Vroeger werkten mensen gemiddeld eerder en hadden eerder tijd om bijvoorbeeld een huis te kopen.

Gaan mannen of vrouwen jonger samenwonen

Over het algemeen gaan mannen (24 jaar) op een latere leeftijd samenwonen als vrouwen (22 jaar). Mannen zijn gemiddeld 2 jaar ouder dan vrouwen als ze gaan samenwonen met een partner.

Gaan hoog of laag opgeleiden eerder samenwonen?

Mensen met een lagere opleiding gaan over het algemeen eerder samenwonen dan mensen met een hoge opleiding. Mensen met een lage opleiding gaan gemiddeld 1,5 jaar voor eerder samenwonen dan mensen met een hoge opleiding. Vooral doordat hoogopgeleiden langer studeren en daardoor  pas op latere leeftijd gaan werken en dus ook pas later geld hebben voor een huis.

Gescheiden ouders gaan eerder samenwonen

Kinderen van ouders die zijn gaan samen wonen, gaan gemiddeld eerder scheiden dan van de ouders die later gaan samenwonen.