Gemiddelde kosten neuscorrectie

Een neuscorrectie naast de borstvergroting één van de meest voorkomende cosmetische ingrepen. Met een neuscorrectie kun je je neus laten corrigeren in een cosmetische kliniek. Wat zijn de gemiddelde kosten neuscorrectie in Nederland?

Wat zijn de gemiddeld kosten van een neuscorrectie in Nederland?

De gemiddelde prijs van een neuscorrectie is in verhouding met bijvoorbeeld een borstvergroting redelijk duur. De gemiddelde kosten neuscorrectie zijn gemiddeld 3.300 euro. De prijzen van een neustipcorrectie verschillen in een range tussen de 1.000 en 1.500 euro per kliniek.

De gemiddeld kosten van een neuscorrectie in België?

Hoe complex de ingreep is bepaald de totaalprijs van een neuscorrectie in België, maar gemiddeld kost een neuscorrectie in België €3200. Dit is gemiddeld 100 euro goedkoper dan in Nederland.

De hoogte van de kosten van een neuscorrectie

De prijs van een neuscorrectie en de hoogte van de kosten worden bepaald door een aantal zaken. Het hangt erg af van de de ingreep en de omvang van de operatie. Waneer je precies wil weten wat je kwijt bent aan een neuscorrectie dan is het beter om een afspraak te maken bij een plastisch chirurg.

Redenen waarom mensen een neuscorrectie laten uitvoeren?

Veel mensen lopen al jaren met het idee rond om een neuscorrectie te laten doen. Wij hebben gekeken wat de meest voorkomende redenen zijn:

  • In verhouding met het gezicht lijk de neus groot
  • Er zit een bobbel op de neusrug
  • Een te brede neus hebben
  • De punt van de neus is naar beneden gericht
  • Er zit teveel kraakbeen in de neustip of het is zichtbaar vergroot en aanwezig
  • Te grote neusgaten die altijd zichtbaar zijn
  • De neus is scheef of krom
  • Je kunt minder goed ademhalen doordat je neus scheefs staat of het tussenschot in de neus.

Zijn de kosten van een neuscorrectie gedekt door de verzekering?

Een neuscorrectie is een cosmetische ingreep die in principe niet in het ziekenfonds ziet en dus niet vergoed word door je ziektekostenverzekeraar. Maar in sommige gevallen zoals het niet goed kunnen slapen of ademen kun je wel in aanmerking komen voor de kosten van je neuscorrectie. Raadpleeg een plastisch chirurg of je zorgverzekeraar of dit bij jou ook het geval is.

Risico’s van een neuscorrectie

Een neuscorrectie is een blijft een chirurgische ingreep. Dus je hebt altijd risico’s. Het valt wel mee maar de meest voorkomende klacht is het ontstaan van een bloeding. Of dat je na 48 uur van de operatie nog steeds helemaal verstopt is. Ook wanneer je lichaamstemperatuur 2 dagen na de correctie 38 graden of meer is. Ook kan je neus gezwollen en rood worden.  Infectie is een complicatie die vrijwel nooit voorkomt.

Check naast de gemiddelde kosten neuscorrectie ook: