Gemiddelde kosten ooglidcorrectie

Wanneer je hangende oogleden hebt krijg je een vermoeid uiterlijk. En een sombere blik, dit zijn zijn klachten van veel die mensen een ooglidcorrectie nemen. We maken onderscheid in gemiddelde kosten ooglidcorrectie. Je hebt namelijk onderooglidcorrectie en ooglidcorrectie wat aan de bovenkant van het oog zit. De prijs van deze onderooglidcorrectie is namelijk duurder.

Wat zijn de gemiddelde kosten ooglidcorrectie in Nederland?

Bij de gemiddelde kosten voor een ooglid correctie moet je rekenen tussen de 800 en 1.500 euro. Bij een onderooglidcorrectie ben je duurder uit en betaal je  gemiddeld tussen 1.300 en 2.000 euro voor beide ogen.

Wil je alles aanpakken dus een correctie van je boven en onderoogleden. Dan zijn de gemiddelde kosten van een ooglidcorrectie tussen de 2.000 en 3.500 euro. Er zijn nogal wat prijsverschillen tussen klinieken. Dus let goed op en check altijd de ervaringen van andere en het keurmerk. Maar het is goed om de prijs voor een ooglidcorrectie van de verschillende klinieken met elkaar te vergelijken.

De gemiddelde kosten ooglidcorrectie in België?

De kosten voor ooglid correcties zijn in België ongeveer even duur. Je betaal in Belgie voor een bovenooglidcorrectie gemiddeld 1250 euro en voor een onderooglidcorrectie gemiddeld 1500 euro bij een kliniek in België.

Wat doet een chirurg bij een ooglidcorrectie

Bij de ingreep van een ooglid correctie wordt er huid wat er teveel zit en ander weefsel weggehaald. Soms word ook de vorm van het oog verbeterd. Het resultaat van een ooglidcorrectie is een frissere uitstraling, eigelijk zoals je die van vroeger had. Het ziet er natuurlijk uit  en de littekens zul je niet zien om dat het in de oogplooi valt.

Risico’s bij een ooglidcorrectie?

Wist je dat ooglidcorrecties de meest uitgevoerde cosmetische operaties zijn. Maar het blijft een chirurgische ingreep en het risico bestaat dat je een allergische reactie of een infectie oploopt. Het kan voorkomen dat je huid strakker trekt na je behandeling dan eigelijk gewild zo hebben. Schade aan de onderoogleden komt meestal alleen voor bij het onderooglid.

Een aantal weetjes over een ooglid correctie:

• Hoelang een behandeling van een oog lidcorrectie goed in conditie blijft verschikt na al per persoon. Gemiddeld gezien blijft het 5 jaar of langer goed. Daarna moet je voor hetzelfde resultaat opnieuw onder het mes. Het roken, drinken, en veel zonlicht versnellen het verouderingsproces.
• De losse huid bij het bovenooglid veroorzaakt te laag hangende wenkbrauwen.

Check naast de gemiddelde kosten ooglidcorrectie ook: