Gemiddeld aantal rode kaarten

Als er gevoetbald word dan worden er overtredingen gemaakt. Bij harde overtredingen word een rode kaart gegeven of wanneer een directe doelkans word ontnomen. Hoeveel rode kaarten worden er gemiddeld getrokken per een wedstrijd. Hoeveel van die kaarten hierbij gelet op de eredivisie, het aantal rode kaarten tijdens en EK en WK.

Het gemiddeld aantal rode kaarten bij een wedstrijd

Wij hebben gekeken naar de wedstrijden op professioneel niveau een daarbij is het gemiddeld aantal rode kaarten per wedstrijd is 0,126 kaart. Een rode kaart is vaak het laatste redmiddel wat een verdediger heeft om een aanvaller van scoren te onthouden.

Gemiddeld aantal rode kaarten op een WK

Het gemiddeld aantal rode kaarten bij een WK is 0,15 rode kaart per wedstrijd. De personen met de meeste rode kaarten zijn Rigobert Song (Kameroen) en Zinédine Zidane met zijn kopstoot van (Frankrijk). De snelste rode kaart op een WK was voor Jose Batista die voor Uruguay speelt. In 1986 krijg hij in de wedstrijd tegen Schotland na 56 seconden rood.

Gemiddeld aantal rode kaarten op een EK

Bij een wk is het gemiddeld aantal rode kaarten 0,2 kaart per wedstrijd. In 2000 werden er 10 rode kaarten gegeven. Dit was 0,32 rode kaart per wedstrijd op het EK.

Meeste rode kaarten in de Eredivisie

  • De snelste rode kaart in de Eredivisie na een invalbuurt
    19 sec – Márcio Santos (Ajax) in het seizoen 1996/1997
  • Snelste rode kaart in de Eredivisie 
    1.01 min – Bonaventure Kalou (Feyenoord) (2001)
  • Meeste rode kaarten in 1 seizoen in de Eredivisie
    7 rode kaarten van Gregoor van Dijk van FC Utrecht

Check naast het gemiddeld aantal rode kaarten ook: