Gemiddeld zakgeld 14 jaar

Als je kind 14 jaar is het moeilijk te bepalen hoeveel zakgeld je 14 jarige kind geeft. Als een kind 14 jaar is willen ze graag geld uitgeven en verdienen maar ze mogen meestal nog niet een echte bijbaan hebben. Daarom hebben wij voor jou gekeken wat het gemiddeld zakgeld 14 jaar in Nederland is.

Wat krijgt een kind van 14 jaar gemiddeld aan zakgeld?

In Nederland is het gemiddelde bedrag dat een kind van 14 jaar aan zakgeld krijgt gemiddeld tussen de 3,50 euro en 5,80 euro per week.

Hoeveel zakgeld geeft een 14 jarige gemiddeld uit en waaraan?

Waar een 14 jarige hun zakgeld aan uitgeven hangt natuurlijk af of we het hebben over een jongen of een meisjes. Als we kijken naar 14 jarige meisjes die geven hun zakgeld meestal uit aan make-up en sieraden. Jongens besteden hun zakgeld vaker uit aan games, mobiele telefoon of computers.

Krijgen alle kinderen van 14 jaar zakgeld en wat is het gemiddeld zakgeld 14 jaar?

Of elke kind van 14 jaar zakgeld krijgt is het antwoord nee. Niet omdat een kind van 14 jaar niet goed met geld kan omgaan. Sommige ouderen hebben niet de middelen om hun 14 jarige kind zakgeld te geven. Maar in Nederland word wel geschat dat wel 95% van de 14 jarige kinderen in Nederland zakgeld krijgt. Meestal krijgen kinderen zakgeld in ruil voor klusjes in of rond het huis.

Met zakgeld leert een kind van 14 jaar sparen

Voor een 14 jarig kind is het belangrijk om de ervaring op te doen met sparen. Hier hebben ze later profijt van als ze later voor een grote uitgave moeten sparen. Ook leert het kind geld te reserveren voor onverwachte uitgaven. Je kunt natuurlijk beginnen met een spaarpot maar dat past niet bij een kind van 14 jaar. Open bijvoorbeeld een aparte spaarrekening.

Check naast het gemiddeld zakgeld 14 jaar ook: