Gemiddeld verbruik quooker

Per dag gebruikt een gemiddeld gezin 10 liter kokend water per dag. Om het water tot een kookpunt te verwarmen gebruikt de Quooker Ongeveer 400 kWh per jaar en om de stilstand verliezen op te vangen ongeveer 90 kWh. Dit komt op een totaal van 490 kwh per jaar voor de kokend waterkraan.

Wat is het gemiddeld energieverbruik van een Quooker voor een gezin?

Per dag gebruikt een gemiddeld gezin 10 liter kokend water per dag. Om het water tot een kookpunt te verwarmen gebruikt de Quooker Ongeveer 400 kWh per jaar en om de stilstand verliezen op te vangen ongeveer 90 kWh. Dit komt op een totaal van 490 kwh per jaar voor de kokend waterkraan.

Hoe werkt een kokend waterkraan?

Een kokend waterkraan heeft een reservoir dat wordt aangesloten op de waterleiding. De meeste reservoirs zijn rond de 5 of 7 liter. Het water wordt verwarmd tot ongeveer 110°C en in het reservoir op temperatuur gehouden. Het reservoir is geïsoleerd is waardoor je weinig verbruik hebt om het op temperatuur te houden. Er slechts 10 watt per dag nodig om het water op temperatuur te houden.

Moet ik mijn Quooker uitzetten tijdens vakantie?

Het verbruik van een Qooker om het reservoir op temperatuur te houden is slechts 10 watt per dag. Daarom kun je de kokend waterkraan tijdens vakantie beter aanlaten staan. Want het opnieuw verwarmen kost veel meer energie.

Is een Quooker zuiniger dan een waterkoker?

Nee een waterkokeer is veel zuiniger dan een kokend waterkraan. Doordat een quooker stilstandverliezer heeft en slechts een paar keer per dag aan zet. Bij een Quooker heb je constant energieverbruik, maar is in gemak natuurlijk wel beter. Alleen om water op te warmen verbruikt een waterkoker meer energie, het opwarmen door een kokend waterkraan minder vaak.