Gemiddelde duur werk zoeken via werk.nl

Wanneer je zonder werk komt te zitten wil je zo snel mogelijk weer aan het werk. De gemiddelde duur werk zoeken via werk.nl is 6 maanden. Steeds meer mensen gebruiken succesvol de vacaturesite.

Wat is de gemiddeld tijd werk zoeken via werk.nl

De gemiddelde duur van werk zoeken via een website zoals werk.nl is ongeveer 6 maanden.

Veel meer mensen maken gebruik van UWV-site werk.nl

Mensen die zonder werken te zitten of een WW uitkering hebben komen steeds vaker naar Werk.nl.De vacaturesite van de overheid die in uitkeringen verzorgd  en bemiddelingsinstantie is van de UWV. Uit onderzoek door het UWV bleek ook dat het gemiddelde aantal bezoekers van werk.nl per dag op 165.000 bezoekers per dag ligt. Het is een stijging van 28% van een jaar eerder in de dezelfde periode.

UWV-site word steeds meer en beter gebruikt om vacatures te vinden

Afgelopen jaar gebruikte  74% van alle WW’ers de website werk.nl. Vandaag de dag is het gebruik van werk gestegen naar 85% van alle werkzoekenden. In werk.nl bestaat de tool de persoonlijke werkmap. Hiervan maakte 84% van de WW’ers gebruik. Werk.nl is nu beter bereikbaar ten opzichte van 2013 toen Werk.nl vaak niet bereikbaar was door een storing. Veel vacatures bleken niet te match bij de juiste cv.

Werk zoeken en vacatures zoeken

Het  aantal mensen die werk zoeken deed via werk.nl is gemiddeld bij 500.000. Dit is een flink stijging van de jaren daarvoor toen het op bijna 400.00 bezoekers van mensen die in de WW zaten. Er waren gemiddeld ruim 160.000 vacatures op de Werk.nl. Volgens werkgevers is het gemiddeld uurloon en de site beter te vinden en te gebruiken. Je kunt goed werk zoeken en vacatures zoeken in de nieuwe layout van werk.nl. Werkzoekenden kunnen hun uitkering via de site van het UWC aanvragen.