Gemiddelde tijd bij dezelfde werkgever

Ongeveer 60% van je leven bestaat uit werken. Veel mensen switchen na 5 tot 10 jaar van baan, maar sommige mensen blijven hun hele werkende leven bij dezelfde werkgever. Als een baan tegenvalt gaan anderen soms al na een 1 jaar bij een werkgever weg. Wij hebben gekeken wat de gemiddelde tijd bij dezelfde werkgever in Nederland is.

Wat is de gemiddelde tijd bij dezelfde werkgever

De meeste mensen zijn trouw aan hun baas die werken rond de 5 a 10 jaar. Jongere mensen jobhoppen vaker en halen het gemiddelde omlaag. De gemiddelde tijd bij dezelfde werkgever 5 tot 6 jaar in Nederland.

Werken mensen gemiddelde langer of korter bij een werkgever?

De gemiddelde tijd die werknemers doorbrengen bij dezelfde baas is snel aan het dalen. Tine jaar geleden was het gemiddelde rond de negen jaar in dienst bij een baas. De jongeren switchen vaker van baas om sneller meer loon te verdienen. Ook speelt de huidige economische situatie mee  en blijven mensen sneller bij de dezelfde werkgever. Of  mensen verliezen hun baan door reorganisaties.

Wie zijn trouwer aan hun werkgever mannen of vrouwen?

Volgens het CBS is gebleken dat mannen langer bij dezelfde werkgever werken dan vrouwen. Vrouwen blijven gemiddeld 5 jaar bij dezelfde baas terwijl mannen gemiddeld 9 jaar bij dezelfde werkgever blijven in Nederland en België.

In welke leeftijd wisselen mensen het vaakst van baan?

Wanneer mensen rond de 30 en 35 jaar wisselen ze in verhouding het meest van werkgever. Als mensen richting de 45 of 50 zijn ze vaak niet meer interessant voor een werkgever en wisselen mensen ook niet meer van baan.