Gemiddeld inkomen Spanje

Sinds het begin van de crisis is het maand salaris en het gemiddeld inkomen in Spanje flink gedaald. Wij hebben gekeken wat het gemiddeld inkomen in Spanje is ten opzichte van andere landen.

Gemiddeld inkomen Spanje

Gemiddeld inkomen per maand in 2014 in Spanje is 1.639 euro. Om even te vergelijken dat is rond de 800 euro minder dan in Duitsland, Nederland en België. We hebben het hier wel over een bruto maandsalaris

Stijgt of daalt het gemiddeld inkomen in Spanje?

Een Eu onderzoek van Adecco toont aan dat het gemiddelde bruto maandloon in Spanje 1.639 euro is. Dit was een stijging van 0,5%. Dus na de daling van de crisis stijgt het salaris in Spanje weer. Het gemiddeld inkomen is nog altijd 297 euro minder dan het Europees gemiddeld inkomen van 1.936 euro per maand. De crisis in 2012 heeft voor een daling van 2,3% gezorgd.

Wat is het verschil in het gemiddeld inkomen Spanje ten opzichte van de rijkste landen.

Het meeste bruto salarissen word verdiend in Noorwegen en Denemarken. Hier verdienen ze met een salaris van 3.500 euro per maand twee keer zoveel als het gemiddeld inkomen Spanje. Dat is dus meer dan het dubbele dan het gemiddelde bruto salaris van 1.639 euro per maand in Spanje.

Vergeleken met bijvoorbeeld Duitsland verdient een Spanjaard gemiddeld 806 euro minder per maand, dat 33,2%. Het verschil met Groot Brittannië is 706 euro per maand en 24,2% minder dan in Frankrijk of 14,9% minder dan in Italië.

Wat is het minimum inkomen in Spanje?

Het minimum salaris of inkomen in Spanje is rond de op 750 euro per maand. In Nederland is dit 1.456,20 euro. Iemand in Nederland in de bijstand krijgt dus net zoveel als iemand die het minimum loon verdiend in Spanje.

Check naast het gemiddeld inkomen Spanje ook: