Het gemiddeld rendement aandelen

In de afgelopen eeuw is het gemiddeld rendement aandelen gestegen en heeft het veel opgeleverd voor beleggers. Meer dan staatsobligaties of geldmarkt producten met een hoge rating. Gemiddeld zijn aandelen een goed lange termijn bestemming voor je kapitaal met een hoog rendement.

Hoe krijg ik een hoog gemiddeld rendement aandelen

Uit onderzoeken van verschillende vermogensbeheerders is gebleken dat uit 200 jaar handelen aandelen een hoog positief rendement hebben opgeleverd in periode s van 30 jaar en dat over lange periode van 200 jaar. Je kunt dus stellen dat het gemiddeld rendement op aandelen hoog is.

Het gemiddelde rendement op aandelen is over 200 jaar bijna 7%. Klinkt te mooi om waar te zijn, er was een daling in van 1903 tot 1933 waar beleggers gemiddeld jaarlijks 2,81% rendement kregen op aandelen.

Het hoogste rendement ooit op aandelen

Het hoogte rendement dat beleggers ooit gemiddeld op hun aandelen kregen was 10,5 % per jaar. Dit was in de periode tussen de 1857 en 1887. Het was wel zo dat in die periode de rendementen zijn gecorrigeerd voor de inflatie.

Gemiddeld risico aandelen op korte termijn

Beleggers die kozen om hun geld niet in aandelen te stoppen. Zij kozen ervoor om te investeren in spaardeposito’s en staatsobligaties. Het maximale rendement evan  staatsobligaties was in de afgelopen 100 jaar 7,5 %, maar tussen 1950- 1980 daalde de waarde van staatsobligaties elk jaar met met 2%.

Het gemiddeld rendement aandelen in de toekomst

Het gemiddeld rendement voor aandelen in de toekomst dan hebben we het over eind 2014 tot eind 2015. Hier word een gemiddeld rendement van 17,6% op je aandelen per jaar verwacht. Het rendement van op staatsobligaties word ongeveer 0,3%  en 2,1% op bedrijfsobligaties.

Bekijk naast het gemiddelde rendement op aandelen ook eens: