Gemiddeld spaargeld per Nederlander

Nederlanders zijn een volk dat graag spaart en een hoger gemiddeld spaargeld heeft dan andere landen. Met de verslechterde economie is men gemiddeld meer gaan sparen. Wat is het bedrag wat mensen gemiddeld sparen in Nederland? En wat is de een verstandige financiële buffer? 50% van mensen die een huis bezitten had gemiddeld 8.500 euro spaargeld op hun rekening.
Gemiddeld spaargeld per Nederlander

Gemiddeld spaargeld

Nederlanders zijn een volk dat goed op hun geld let en dus ook hun spaargeld let. In Nederlander heeft ongeveer 90% spaargeld. De meeste Nederlanders storten elke maand een vast bedrag. Het gemiddelde spaargeld per Nederlands huishouden is 41.500 euro.

Wat spaart men gemiddeld per maand

Wanneer men geld stort, wat is dan gemiddeld het bedrag spaargeld aan spaargeld dat men per maand stort? De meeste mensen gebruiken een automatische incasso. Hiermee word er elke elke maand een vast bedrag op hun spaarrekening geplaatst. Er word gemiddeld per maand 230 euro gespaard in Nederland.

Aanbevolen spaargeld

Het NIBUD heeft voor jou berekend wat een het bedrag is wat je minimaal aan spaargeld zou moeten hebben. Hieronder zie je een ovezricht per met het aanbevolen spaargeld.

Alleenstaande
€3.550,-
(Echt)paar
€4.000,-
Alleenstaande ouder met 1 kind
€3.950,-
Alleenstaande ouder met 2 kinderen
€4.350,-
Alleenstaande ouder met 3 kinderen
€4.950,-
Alleenstaande ouder met 4 kinderen
€5.350,-
(Echt)paar met 1 kind
€4.400,-
(Echt)paar met 2 kinderen
€5.000,-
(Echt)paar met 3 kinderen
€5.400,-
(Echt)paar met 4 kinderen
€5.900,-

Gegevens zijn van geld.nl

Wie sparen meer mannen of vrouwen

Uit onderzoek blijft dat mannen meer spaargeld hebben dan vrouwen. Terwijl mannen laten beginnen met sparen dan vrouwen. Wanneer vrouwen rond de 14 jaar oud zijn beginnen met hun eerste spaargeld op te bouwen. In tegenstelling tot mannen die gemiddeld op hun 17e beginnen met sparen.

Gemiddeld spaargeld per Nederlander per gezin in Nederland?

Volgens het CBS heeft een gezin in 2014 gemiddeld 42.678 euro aan spaargeld had.

Wat is het gemiddeld spaargeld bedrag van een gezin per maand?

Wanneer je een vast bedrag per maand gaat sparen,  dan spaar je gemiddeld meer. In Nederland spaart 60% van de huishoudens en gezinnen. Ongeveer 25% van alle huishoudens spaart een gemiddeld vast bedrag in de maand. Het gemiddeld spaargeld bedrag is gemiddeld 9% van het maandinkomen.  Volgens onderzoek is gebleken dat ouders gemiddeld per maand 56,75 euro en 681 euro per jaar sparen voor hun kinderen.

Check naast het gemiddeld spaargeld ook: