Gemiddelde salarisverhoging

De gemiddelde salarisverhoging is in Nederland 2,3% in 2014. Nederlandse werknemers hebben in 2014 kunnen een gemiddelde salarisstijging van 2,3% verwachten. De jaarlijkse gemiddelde salaris verhoging is in Nederland het niet hoog te opzicht van de rest van de ter wereld. Gemiddeld stijgt in de rest van de wereld het salaris met 5,2%. De gemiddelde salarisverhoging is in andere Landen meer dan 2 keer zo hoog is de salaris stijging als in Nederland.

Wat is de gemiddelde salarisverhoging in Nederland?

In Nederland was is gemiddelde salarisverhoging ongeveer 2,5% in de laatste jaren. De gemiddelde salarisverhoging staat onder druk door de huidige economie. Bekijk naast de gemiddelde salarisverhoging ook eens gemiddelde salaris.

Hoe zorg je voor een goede salarisverhoging?

  • Vraag een gesprek aan met je manager.Laat je bijdragen en successen binnen het bedrijf zien en laat zien wat je waard bent. of jou meerwaarde.
  • Laat zien hoe jij het bedrijf naar een hoger niveau kan brengen
  • Zoek uit wat je ongeveer waard bent in de markt welke schaal of vraag een recruiter
  • Wees realistisch wanneer je vraagt om een te grote salarisverhoging zul je dit niet krijgen. Ook al krijg je maar een beetje het is een  salarisverhoging.
  • Weet goed of je alternatieven heb, doe anders rustig aan tijdens salarisonderhandelingen. Stel geen harde eisen, maar sta open voor onderhandelingen.
  • Vraag om perpectief voor de komende jaren, zit er nog een promotie in? En laat het op papier zetten.
  • Geen loonsverhoging leer dan van wat  je manager aangeeft en probeer hier van te leren en neem het mee voor een volgend gesprek.

Welke medewerkers hebben de hoogste gemiddelde salarisverhoging?

Als naar  de hoogste gemiddelde salarisverhoging kijken dan hebben managers de hoogste stijging in het loon met gemiddeld 3%. Terwijl operationele medewerkers laagste loonsverhoging van 2,6% hebben gekregen. Als we wereldwijd kijken dan hebben mensen in Afrika de hoogste salarisverhogingen gekregen gemiddeld rond de 5%.

Daalt gemiddelde salarisverhoging in Nederland?

De gemiddelde salarisverhoging daalt in Nederland zo krijgen werknemers uit Nederland in 2001 gemiddeld nog 2,85% salarisverhoging. In 2014 is dit door de economische situatie terug gegaan naar 2,3% volgens het nibud.

In welk land in Europa is de  gemiddelde salarisverhoging het hoogst?

In Noorwegen is de gemiddelde salarisverhoging het hoogst van Europa. Nederland zit in de middenmoot. De laagste salarisverhogingen is gegeven in Ierland met maar 2% salarisverhoging en in Zwitserland  met 2,2% verhoging van het salaris.

De meeste salarisverhoging in wereld was in Ghana

Je zult het misschien niet meteen zeggen maar In Afrika worden de hoogste salarisverhogingen uitgedeeld.  De gemiddelde salaris verhoging in Ghana is wel 13,8%. Het loont stijgt hier mede zo hard door de grondstoffen zoals olie die zich bevinden in Ghana.

Bekijk naast de gemiddelde salarisverhoging ook eens: