Gemiddelde leeftijd eerste kind

Kinderen krijgen, sommige willen niet liever dan hun eerste kind krijgen. Andere twijfelen over kinderen nemen en sommige mensen moeten niet aan kinderen denken. Hoe dan ook, wat als mensen hun eerste kind krijgen. Wat is dan de gemiddelde leeftijd waarop mensen hun eerste kind krijgen?

De gemiddelde leeftijd dat stellen hun eerste kind krijgen

De gemiddelde leeftijd dat vrouwen hun eerste kind is de afgelopen jaren flink gestegen. De gemiddelde leeftijd van een vrouw in Nederland die het eerste kind is ongeveer 29,5 jaar.

De gemiddelde leeftijd van een eerste kind in de laatste jaren

De gemiddelde leeftijd in de vorige eeuw bij het krijgen van het eerste kind was lager dan dat het nu is. In 70e jaren kregen vrouwen gemiddeld op hun 24,1 jaar hun eerste kind. Is de gemiddelde leeftijd van vrouwen is alleen maar gestegen. De laatste jaren is de gemiddelde leeftijd wanneer vrouwen hun eerste kind krijgen redelijk hetzelfde gebleven.

Waarom vrouwen gemiddeld steeds later hun eerste kind krijgen

De oorzaak dat vrouwen op steeds latere leeftijd hun eerste kind krijgen. Dit is komt met name door de anticonceptie en dat vrouwen studeren en dat vrouwen meer carriere gaan maken.

Waar is de gemiddelde leeftijd in Nederland het laagst?

De gemiddelde leeftijd bij het eerste kind  is Urk gemiddeld het laagst. Vrouwen krijgen door het geloof hier gemiddeld met 24,4 jaar hun eerste kind. In Utrecht en Noord-Holland krijgen vrouwen op een latere leeftijd hun eerste kind doordat ze meer op hun carriere richten. In de steden in Nederland krijgen vrouwen gemiddeld op een latere leeftijd hun eerste kind krijgen.

De gemiddelde leeftijd dat stellen hun eerste kind krijgen in Belgie

Het eerste kind krijgen ze in België gemiddeld een stuk eerder. In Belgie krijgen vrouwen gemiddeld op 28,3 jaar van hun eerste kind.

De gemiddelde leeftijd het eerste kind in Europa

Nederland, Spanje, Italië en Ierland zijn de landen waar vrouwen hun eerste kind te krijgen op late leeftijd. In deze landen is gemiddelde leeftijd dat vrouwen die hun eerste kind krijgen net zo hoog als in Nederland. In Oost Europa krijgen vrouwen gemiddeld op jonge leeftijd hun eerste kind. De gemiddelde leeftijd van hun het eerste kind is hier 26,5 jaar.

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd eerste kind ook eens: