Wat is de gemiddelde leeftijd trouwen in Nederland

Wat is de gemiddeld leeftijd waarop mensen trouwen in Nederland? De gemiddelde leeftijd trouwen word bepaald door een een aantal factoren. Religie, cultuur en het het land waarin mensen wonen, kan van invloed zijn op de gemiddelde leeftijd waarop mensen in Nederland trouwen.

Wat is de gemiddelde leeftijd trouwen in Nederland?

Als je Nederland vergelijkt met andere landen dan zijn we een gemiddeld een stuk ouder als we in het huwelijksbootje stappen. De gemiddelde leeftijd trouwen in Nederland is 30 jaar.

Wat is de gemiddelde leeftijd trouwen in België?

Waneer je België naast met andere landen zet is de gemiddeld leeftijd in Europa bijna hetzelfde. De gemiddelde leeftijd van trouwen in België is 29,8 jaar.

Gaan we op een steeds latere leeftijd trouwen?

In Nederland trouwen we op een steeds latere leeftijd dan 40 jaar geleden. De gemiddelde leeftijd van de bruidsparen in Nederland is een stuk gestegen. De gemiddelde leeftijd van het het trouwen was nog maar vijftig jaar geleden ongeveer 27 jaar. We trouwen dus tegenwoordig 3 jaar eerder dan dat vandaag de dag de gemiddelde leeftijd van trouwen is.

Hoe oud moet je zijn om in Nederland te mogen trouwen?

Wanneer je in Nederland wil trouwen dan moet je eerst 18 jaar worden of ouder zijn. Dit geldt voor beide partners. Je kunt wel bij de minister dispensatie vragen als je bijvoobeeld zwanger bent om eerder te trouwen. De minimaal leeftijd om dispensatie aan te vragen is 16 jaar oud. Het komt niet vaak voor in Nederland, er waren afgelopen jaar 4 meisjes op 16 jarige leeftijd getrouwd.

Gemiddeld de jongste leeftijd leeftijd trouwen

Als je het hebt voer landen als als India en Pakistan is het heel gewoon dat de ouders van de bruid en bruidegom het huwelijk bepalen. Daardoor is het de gemiddelde leeftijd van trouwen in deze landen maar 17 jaar.

Gemiddeld de hoogste leeftijd leeftijd trouwen

Op een latere leeftijd gaan trouwen doen ze het meest in de Scandinavische landen. Hier is het normaal op de gemiddelde leeftijd 31 jaar te gaan trouwen.

De gemiddelde leeftijd trouwen China en Japan

In China en Japan trouwen de mensen bijna gelijk aan Europese landen. De gemiddelde leeftijden van mensen die trouwen zijn ongeveer 30 jaar oud. Dit geldt voor  mannen als vrouwen en vooral in de grote steden. Op het platteland stijgt de leeftijd ook steeds meer een stijgt zelf het aantal scheidingen.

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd trouwen ook eens: