Gemiddelde leeftijd cavia

Bij de gemiddelde leeftijd van een cavia is er een groot verschil wanneer een cavia vrij in de natuur of in gevangenschap leeft.

Hoe oud cavia’s gemiddeld worden en wat is de gemiddelde leeftijd cavia?

Waneer een een cavia in de natuur leeft dan word een cavia gemiddeld 3 tot 5 jaar oud. Als een cavia in een kooi of een hok leeft dan is de gemiddelde leeftijd van een cavia 4,2 tot 7 jaar. Dit verschilt komt doordat een cavia in gevangenschap geen last heeft van roofdieren en dus hun natuurlijke vijanden. Een cavia van een doorgefokt ras haalt gemiddeld een veel minder hoge leeftijd.

Hou oud kan een cavia worden?

Waneer je kijkt naar de gemiddelde leeftijd cavia dan ligt dat rond de 6 jaar. Maar er is ooit een cavia 14 jaar oud geworden. Cavia worden steeds ouder gemiddelden steeds ouder door betere voeding en onderzoekje gedaan word. Naast muizen worden cavia ook gebruikt om medicijnen te testen.

Het lichaam van een cavia

Het lichaam van een cavia is gedrongen met vrij korte pootjes. Gemiddeld zijn cavia’s ongeveer 28 cm groot. Het gemiddelde gewicht van een beer mannelijke cavia is 1100 tot 1400 gram, een zeugje weegt gemiddeld 900 tot 1300 gram. Het geboortegewicht van een cavia is ongeveer rond de 100 gram.

Wat is de levensverwachting van een cavia?

Voor een cavia is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel en kan een cavia een stuk ouder worden dan de gemiddelde leeftijd cavia. Wil je meer leeftijd van dieren weten check ook eens gemiddelde leeftijd kat of de gemiddelde leeftijd hond.