Gemiddelde leeftijd vrouw

Gemiddeld gezien worden vrouwen ouder dan mannen dit blijkt cijfers van het CBS. Maar wat zijn de gemiddelde leeftijd van vrouwen in Nederland. Wij hebben gemiddelde leeftijd vrouw per land voor jou uitgezocht.

Gemiddelde leeftijd vrouw in Nederland

Gemiddelde leeftijd van een vrouw is 82,5 jaar. In Europa ligt de gemiddelde leeftijd van vrouwen op 82,2 jaar. Bekijk ook de gemiddelde leeftijd van mannen

Vrouwen worden gemiddeld 3,7 jaar ouder dan mannen

Gemiddelde leeftijd vrouw was in 2011 3,7 jaar langer dan voor mannen. Het verschil tussen mannen en vrouwen is het een gevolg van de kleinere sterf kans voor vrouwen van 65 of ouder.

Gemiddelde leeftijd van vrouwen per land

De gemiddelde leeftijd van vrouwen per land hebben we uitgezocht het blijkt dat vrouwen in Nederland boven het Europees gemiddelde zijn. In Frankrijk worden Vrouwen gemiddeld met 85 jaar het oudste. In Zweden en in Engeland is de gemiddelde leeftijd vrouw met 83.3 erg hoog oud. Kijken we naar de gemiddeld leeftijd van vrouwen in Litouwen die hebben een levensverwachting van 77,6 jaar oud.

Hoe oud was de oudste vrouw

De oudste vrouw ooit was Jeanne-Louise Calment uit Frankrijk. Deze vrouw is 122 jaar en 164 dagen oud geworden en heeft bijna twee de gemiddelde leeftijd vrouw bereikt. De verwachting is dat de levensverwachting van een vrouw alleen maar blijft stijgen.

De oudste vrouw van Nederland

Hendrikje van Andel-Schipper was de oudste vrouw van Nederland. Zij is 115 jaar en 62 dagen oud geworden. Ze heeft geleefd van 1890 tot 2005.