Gemiddelde leeftijd man

Mannen worden gemiddeld minder oud dan vrouwen dit blijkt cijfers van het CBS. Maar wat is de gemiddelde leeftijd man in Nederland?

Gemiddelde leeftijd man in Nederland

Uit statistieken van het CBS blijkt dat mannen minder oud worden dan vrouwen. De gemiddelde leeftijd van een man in Nederland is 79 jaar.  Wil je naast de gemiddelde leeftijd man ook de gemiddelde leeftijd van vrouwen weten?

Worden mannen gemiddeld steeds ouder?

De gemiddelde leeftijd van mannen word steeds hoger.  Volgens het Eurostat is de gemiddelde leeftijd in 2030 weer toegenomen. De gemiddelde leeftijd van een man zal in 2030 80 zijn. Vrouwen worden nog ouder, vrouwen worden dan gemiddeld 85 jaar.

Hoe oud was de oudste man?

Christian Mortensen uit Denemarken is de oudste man ooit. Hij is 115 jaar en 252 dagen oud geworden. Hij heeft geleefd van 1882 tot 1998. Men verwacht dat dit record in de komende 40 jaar makkelijk verbroken gaat worden.

Oudste Nederlander

De oudste Nederlandse man was Jan Pieter Bos . Hij is 109 jaar en 61 dagen oud geworden. Hij heeft geleefd van 1889 tot 1998. Dit is natuurlijk een stuk ouder dan. Gemiddelde leeftijd man in Nederland.

Gemiddelde leeftijd mannen in andere landen

De gemiddelde leeftijd van een Man in Nederland is met 79 jaar goed. Zo goed dat we bijna bovenaan staan in Europa, alleen Zwitserland, waar het gemiddelde 80 jaar is staat hoger. Nederlandse mannen worden gemiddeld een 0,5 jaar ouder dan het Europese gemiddelde. In Litouwen is het gemiddelde het laagst hier worden mannen gemiddeld maar 66,4 jaar oud.

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd man ook eens: