Wat is de gemiddelde kans elfstedentocht, hoeveel procent kans hebben we op elfstedentocht per jaar.

Wat is de gemiddelde kans op een elfstedentocht in 2016? Per jaar is de is er daadwerkelijk een kans op de Elfstedentocht. De laatste 100 jaar is de kans een klein beetje toegenomen met 21% in 1901 naar 25% in 1950. Tegenwoordig is de kans op een Elfstedentocht lang niet meer zo groot.

Wat is de gemiddelde kans elfstedentocht

Het is alweer een tijd geleden dat de Elfstedentocht in Friesland is gereden. Vroeg was de kans nog wel 20% dat er per jaar een toch werd gereden. Tegenwoordig is de kans gedaald naar 10% in 2016. Wat inhoudt dat de kans bestaat dat de Elfstedentocht elke de 10 jaar geschaatst kan worden.

Gemiddelde kans elfstedentocht

Daalt of stijgt de kans op een Elfstedentocht?

De gemiddelde kans op een elfstedentocht daalt helaas. Zo was in begin 1900 de kans nog 21% en steeg de kans zelfs naar 25% rond 1950. Vanaf dat moment is de kans flink gedaald naar 10% in 2016. Hierdoor is de kans op een elfstedentocht 10% per jaar. Vroeger was er dus een kans 25% dat de Elfstedentocht gereden werd. Dit betekend dat de tocht dan gemiddeld 1 keer per per vier jaar geschaatst kan worden.

Aantal procent kans op elfstedentocht

Door de grote verschillen in het doorgaan van de een Elfstedentocht hebben Visser en Petersen in 2009 opnieuw een schatting gemaakt. Zij stellen dat de Gemiddelde kans elfstedentocht 18 jaar is. Met een marge van 7 jaar. Komt een elfstedentocht dan vrijwel nooit meer voor? Ja zeker wel en door de laatste strenge winter is de kans op een Elfstedentocht toch steeds iets gunstiger.

Gemiddelde snelheid elfstedentocht

De eerste Elfstedentocht werd door de winnaar met een gemiddeld van nog geen 15 km per uur geschaatst. Het ging in 1995 een stuk sneller toen lag de gemiddelde van de elfstedentocht winnaar op ongeveer 30 km per uur. Dit is een stuk langzamer dan de gemiddelde snelheid van langebaan schaatsen.