Gemiddelde snelheid schaatsen

De gemiddelde snelheid van een wedstrijdschaatser dat is het gemiddelde dat we behandelen. De gemiddelde snelheid van een schaatser komt tot stand door eerst de afstand die de schaatser gaat rijdt en de kwaliteit van het ijs of natuurijs. Wij hebben de gemiddelde snelheid van een schaatser per afstand voor jou uitgezocht.

Gemiddelde snelheid schaatsen

De gemiddelde snelheid schaatsen op de 500 meter ligt lager dan de 10.000 meter doordat dit natuurlijk een veel kortere afstand is. De hoogste gemiddelde snelheid word bereikt op de 500 meter.

Hoe hard gaat een schaatser?

Het snelste rondje op een schaatsbaan is gereden door Jeremy Wotherspoon. Hij schaatste een rondje van 250 meter in 24.32 sec. De maximale snelheid die toen is gemeten was rond 62 km per uur. Deze schaatsen haalt het gemiddelde flink omhoog. Deze schaatsnelheid is echt ongelovelijk en wel 3 keer zoals snel als de gemiddelde snelheid van lopen of fietsen.

Maximumsnelheid schaatsers

Op de afstand in het schaatsen de 500 meter doen de mannen een rondje in 35 seconden of iets minder. Wanneer je dit uitrekent is dat ongeveer 51km per uur. Wil je de gemiddelde snelheid weten dan kun je het bereken (500 / 35 x 60 x 60). De gemiddelde snelheid schaatsen over 500 meter, maar doordat schaatser stilstand starten, daardoor kan de topsnelheid veel hoger liggen.

Gemiddelde snelheid Klapschaats

De klapschaats is een schaats met een scharnier om sneller te kunnen schaatsen. Wijlen Gerrit Jan van Ingen Schenau is een bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij heeft de klapschaats bedacht maakte samen met instrumentmaker het eerste model. Het grappige is dat in 1893 een octrooi geregisteerd is voor de klapschaats maar is nog nooit ontwikkeld. Met de komt van de klapschaats is de gemiddelde snelheid van het schaatsen een stuk gestegen. Met de klapschaats benut je de spieren en de afzet beter en krijg je dus een hogere gemiddelde en maximale snelheid tijdens het rijden.

De gemiddelde snelheid van een marathon schaatser

De gemiddelde snelheid van een vrouwelijke marathon schaatser ligt na ver honderdvijftig ronden op 42 kilometer per uur met een gemiddelde rondetijd van ongeveer 32,5 seconden. De gemiddelde snelheid bij het marathon schaatsen mannen voor mannen is ongeveer rond de 45 kilometer per uur met een gemiddelde rondetijd van ongeveer 32 seconden.

Wat is schaatsen?

Schaatsen is een manier van  voortbewegen op ijs met schaatsen wat ook wel ijzers worden genoemd. Je kunt tegenwoordig overal het hele jaar door schaatsen op kunstijs, wil je op natuurijs dan moet je toch echt wachten tot winter.

Bekijk naast de gemiddelde snelheid schaatsen