Gemiddeld aantal kopjes koffie per dag

Koffie is 1 van de meest gedronken dranken in Nederland. Koffie geeft vocht af aan het lichaam. In koffie zitten geen calorieën wanneer je geen zuiker of melk toevoegt. In koffie een middel genaamd cafeïne waar je energie van krijgt. Een volwassenen mag gemiddeld 400 milligram cafeïne per dag nemen. Wanneer je meer dan dit je meer cafeïne kun je er last van krijgen. Het gemiddeld aantal koppen koffie per dag is ongeveer 3,2 is.

Het gemiddeld aantal koppen koffie per dag in Nederland

Veel mensen in Nederland drinken Koffie. Koffie word vrijwel over de hele wereld gedronken. Veel mensen hebben het nodig om hun dag te starten en zijn verslaafd aan koffie. We drinken in Nederland gemiddeld 3,2 koppen koffie per dag. 

gemiddeld aantal koppen koffie per dag in andere landen

In Scandinavische landen drinken ze meer koffie dan in Nederland. Vooral de Finnen drinken veel koffie, ze drinken gemiddeld 5,4 koppen koffie per dag. Zoals eerder genoemd drinken we In Nederland gemiddeld 3,2 koppen koffie per dag. In België en Luxemburg drinken mensen gemiddeld 3,8 koppen koffie per dag. Het gemiddeld aantal koppen koffie in Duitsland is 3,1 koppen per dag. In landen zoals Engeland en veel in Oost Europa drinken ze slechts 1,5 kop koffie per dag. Het gemiddelde aantal koppen koffie wereldwijd is ongeveer 2,2 kopjes per dag.

Wie drinken gemiddeld meer aantal koppen koffie per dag, mannen of vrouwen?

Gemiddeld gezien drinken mannen meer koffie dan vrouwen. De trend is wel dat mannen steeds minder koffie drinken en over stappen vanwege de gezondheid naar thee of andere dranken.

Hoeveel kopjes koffie drinken is gezond?

We drinken allemaal wel koffie maar hoe goed of slecht is het voor je gezondheid. Sommige onderzoeken vertellen ons dat 2 tot 3 kopjes koffie juist kan helpen tegen diabetes en vormen van kanker. Maar er zijn ook onderzoeken die beweren dat koffie kan leiden tot een te hoog cholesterolgehalte. Wil je niet last van je gezondheid krijgen probeer dan niet meer dan 5 koppen koffie per dag zou te drinken.

Welke soorten koffie zijn er?

Je kunt veel verschillende koffie kopen en drinken. De smaak van de koffie word bepaald door een ander soort koffiebonen. De kwaliteit het brandproces de maling van de bonen bepalen de smaak. Hoe de koffie word gezet heeft ook veel invloed op de smaak. Bijvoorbeeld  koffie uit een filter proeft anders dan koffie uit een percolator of espresso-machine.

Wat doet cafeïne in koffie precies?

In de meeste Koffie zit cafeïne. Dit is een stimulerende stof. Per bakje van 125 ml koffie zit gemiddeld 85 milligram cafeïne. Cafeïne zorgt voor de meeste gezondheidseffecten. Koffie kan een positief en negatief effect hebben. Koffie is kun je veilig drinken wanneer je het met mate doet. Koffie voorziet je lichaam net als andere dranken van vocht. Een volwassene heeft zo’n 1,5 tot 2 liter per dag aan dranken nodig.

We kunnen niet met duidelijkheid zeggen of koffie nu beschemd tegen ziekten. Het is te verschillend wat de onderzoeken uitwijzen. Wel is meedere keren aangetoond dat  koffiedrinkers een lager risico hebben op diabetes type 2.

Wat is en gezond gemiddeld aantal kopjes koffie per dag ?

Een gezond aantal kopjes koffie per dag is kun je linken aan het cafeïne gehalte.

  • Een volwassenen persoon mag gemiddeld 4 kopjes koffie per dag
  • Geef geen koffie aan kinderen onder de 13 jaar
  • Kinderen tussen de 13 en 18 jaar mogen maximaal 1 kopje koffie per dag
  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen beter geen koffie drinken.

Check naast het gemiddeld aantal koppen koffie per dag ook: