Gemiddelde prijs laptop

Er zijn veel verschillende soorten laptops. Het belangrijkste is waarvoor je de laptop gaat gebruiken en wat je budget is. Wil je weten wat op dit moment de beste laptop voor jou is? Bekijk de Laptop Best Buy Guide op tweakers, Hier in zie geven ze koopadviezen voor laptops in verschillende categorieën. Wij hebben voor elk soort laptop de gemiddelde prijs laptop op een rij gezet.

Gemiddelde prijs laptopWat is de gemiddelde prijs laptop

De prijzen van laptops verschillen nogal het begint bij ongeveer 300 euro  tot meer dan 3000 euro. De gemiddelde prijs van een laptop in Nederland ligt tussen de 600 en 700 euro.

Hoelang gaat een laptop gemiddeld mee?

De levenduur wat een laptop hangt af van je gebruik, en welk merk natuurlijk. Koop je een basislaptop dan mag je verwachten dat deze laptop gemiddeld 4 jaar mee gaat. Een laptop van bijvoorbeeld Apple heeft gemiddeld een langere levensduur en behoud meer zijn waarde, maar hiervan is de prijs ook een stuk hoger. Het is goed om in je achterhoofd te houden of je een meer wil uitgeven voor gemiddelde prijs laptop of dat je voor een goedkopere gaat die minder meegaat. Ben je zuinig op je laptop dan is het beter een duurdere te nemen.

Gemiddelde prijs laptop Budget

Tussen de  300 en 400 euro heb je een budgetlaptop. Een budgetlaptop is het beste voor basistaken zoals internetten, kantoortoepassingen en administratieve taken, filmpjesbe kijken, muziek luisteren etc. De veeleisende gebruiker zal al snel aanlopen tegen beperkingen.Zoals de snelheid, opslag en beeldkwaliteit. Kortom de beste budget laptop heb je voor 300 tot 400 euro.

Gemiddelde prijs laptop Basis

Tussen de van 400 tot 600 euro is voor basislaptops. De basislaptop is een systeem dat de waarmee je basistaken kunt uitvoeren.De basislaptop  gaat net iets sneller dan bij de budgetlaptops. De basislaptop heeft het vermogen om wat zwaardere programma uit te voeren zoals photoshop of simpel gamen. Meestal is meer opslagcapaciteit is de laptop te vinden. Kortom de beste basis laptop heb je 600 euro.

Gemiddelde prijs Mainstream laptop

Tussen de 600 tot 900 euro heb je de mainstreamlaptop. Je kunt deze laptop zien als een alleskunner. Je kunt basistaken uitvoeren, maar ook zwaardere zaken zoals video bewerken. Op deze laptop kun je zelf simpele games spelen. Voor deze prijs krijg je ook een betere kwaliteit van het scherm. Kortom de beste mainstream laptop heb je tot ongeveer 900 euro.

Als je meer dan 900 euro kunt en wilt besteden dan zit je in het high-end segment. Deze zijn laptops zijn of heel snel, klein, of hebben veel opslag. Kortom de beste laptops heb je vanaf 900 euro.

Kiezen van de beste laptop

Het kopen van een nieuwe laptop is erg lastig, zeker als je er niet veel verstand van hebt. Wanneer je niet kent die er van verstand van heeft is het beste om jezelf af te vragen wat je met de laptop gaat doen. Gebruik je de laptop voor internetten en mailen? Dan is een budget laptop  meer voor jou. Heb je meer eisen, zoals als gamen op je laptop, of video’s en foto’s bewerken. Dan is een mainstream laptop of high end laptop de beste keus voor jou. De vraag die je jezelf moet stellen, wat ga ik doen met mijn laptop. Dan kun je zelf de beste laptop tot een bepaald bedrag kiezen en wat voor jou de gemiddelde prijs laptop is. Bekijk hier goedkope laptops.

Bekijk naast de gemiddelde prijs van een laptop ook eens: