Wat is de gemiddelde prijs traprenovatie in Nederland

Wanneer je thuis een trap hebt die niet meer mooi of versleten is. Dan ga hier mee aan de slag. Je kunt het natuurlijk zelf doen of het laten doen. Het is een toch wel een precies werk om een trap te renoveren. Door een traprenovatie zelf bespaar je geld op de kosten van een traprenovatie. De kans is groot dat het niet zo mooi word als dat je het laat doen. Maar nu hoor ik je zeggen wat is dan de gemiddelde prijs traprenovatie?

Wat is de gemiddelde prijs traprenovatie in Nederland?

Wat kost een traprenovatie? Dit hangt af van een aantal factoren. De kosten voor een traprenovatie worden bepaald door het materiaal van de treden. Je kunt bijvoorbeeld de trap bekleden met tapijt, laminaat of eikenhout of een andere houtsoort. Je kunt je voorstellen dat een trap met eikenhout een stuk duurder is dan tapijt. Wanneer je zoekt op prijzen van traprenovaties vind je weinig prijzen daarom vertellen wij u een indicatie.

We hebben 10 tallen offertes vergelijken op het internet daaruit blijkt dat de gemiddelde prijs van het renoveren van de trap rond de 2.000 en 3.500 euro kost. Na het opvragen kan het komt het bedrijf langs om het in te meten en kan de definitieve prijs nog verschillen.

Gemiddelde kosten trap afwerkingen

De gemiddelde prijs van een gemiddelde prijs traprenovatie verschillende door de bekleding van de trap. Hieronder staan een aantal verschillende afwerkingen voor de trap:

  • Tapijt
  • Vinyl
  • Kurk
  • Halve maantjes
  • Overzet trepen Hout/ PVC/ Laminaat of Eiken

Traprenovatie zelf doen of laten doen?

Je kunt je trap zelf renoveren of het laten doen want het renoveren is maatwerk. Veel trappen en treden hebben verschillende afmetingen hoeken en vormen. Je moet na het opvragen van een offerte voor een traprenovatie altijd een afspraak maken om u trap op te laten meten. Daarna worden de overzettreden op maat gemaakt en over de bestaande treden gelegd.  Zodra deze overzettreden geschikt zijn voor het plaatsen dan pas word de trap daadwerkelijk geplaatst. Het kan zijn dat er nog kleine naadjes zijn die verholpen moeten worden. Ons advies is laat het doen en je hebt jaren lang plezier van je gerenoveerde trap. De kosten voor een nieuwe trap zijn niet laag, maar een trap met kieren die niet netjes is afgewerkt is ook niet fijn en je verhoogd hiermee ook de waarde van je huis.

De kosten van een traprenovatie van een bedrijf bij mij in de buurt?

Door te zoeken op prijs traprenovatie of kosten traprenovatie met een stad of plaats bij u in de buurt dan vind u verschillende renovatiebedrijven. Het beste is om bij een aantal offertes aan te vragen om de gemiddelde prijs van een traprenovatie te bepalen. Dan weet je de kosten van een traprenovatie bij u in de buurt. Maar pas na het inmeten weet je definitief waar je aan toe bent.

Tip voor het bepalen van de juiste leverancier en prijs voor jouw traprenovatie

Je weet de kosten van je traprenovatie, dan is het goed om naar de volgende tips te kijken om genoeg te weten te komen over het bedrijf. Je wil geen risico lopen bij het doen van een vrij grote uitgave:

  • Vraag naar garantie en welke lengte de garantie heeft.
  • Wat zijn de voorwaarden, komen er nog extra kosten bij voor bijvoorbeeld het inmeten.
  • Let op dat je geen meerwerk posten krijgt door goed de huidige situatie uit te leggen. Maak bijvoorbeeld een foto van je trap om misverstanden te voorkomen.
  • Zoek op het internet naar Referenties van het traprenovatiebedrijf

Check naast de gemiddelde prijs traprenovatie ook: