Gemiddelde prijs badkamer

Wanneer je besluit een badkamer aan te schaffen. Dan wil je graag weten wat de gemiddelde prijs voor een nieuwe badkamer is. De prijs van een badkamer kun je natuurlijk zelf bepalen. Wil je een bad of een douche in je nieuwe badkamer en wat voor merken en kwaliteit materialen en tegels ga je gebruiken. Maar wat is nu precies de gemiddelde prijs badkamer in Nederland.

Gemiddelde prijs van een badkamer

De gemiddelde prijs in Nederland echter voor een nieuwe badkamer is ongeveer tussen de 9.000 en 12.000 euro. Wil je minder uitgeven dan kun je ook kiezen voor een badkamer uit Duitsland. Bekijk naast de gemiddelde kosten voor een badkamer ook een de gemiddelde prijs van een keuken.

Wat bepaalde de gemiddelde prijs van een badkamer?

Een badkamer naar jouw wensen en de prijs die je voor de badkamer gaat betalen hangen sterk samen. Bij een badkamer kopen krijg je te maken met een aantal keuzes namelijk:

 1. Ga je de badkamer zelf plaatsen of laat je het iemand doen?
 2. Kies je voor een douche of bad of allebei?
 3. Hoeveel wastafels wil je
 4. Kies je dure producten of goedkopere producten

Bij het samenstellen van je badkamer is het handig wat het maximum budget is.  Accessoires als een kraan kunnen een badkamer namelijk echt prijzig maken.

Gemiddelde prijs badkamer

De gemiddelde prijs van een nieuwe badkamer

Je kunt naast een nieuwe badkamer je oude ook renoveren dit scheelt je een stuk in de kosten. Je betaald voor de gemiddelde prijs van een nieuwe badkamer als snel tussen de 9.000 en 12.000 euro. Bij renoveren zijn de gemiddelde kosten voor een badkamer rond de 3.000 euro. Hierbij kun je denk aan nieuw tegelwerk met een nieuwe douchecabine en thermostaatkraan.

De gemiddelde kosten van accessoires in een badkamer

Hieronder staan de gemiddelde prijs per product en accessoire in een badkamer:

 • Tegeltjes – tussen 25 tot 50 euro per m2
 • Bad – tussen 150 en 500 euro
 • Douchecabine – tussen 300 en 600 euro
 • Wastafel – tussen 200 en 350 euro
 • WC – tussen 175 en 450 euro
 • Kraan wastafel – tussen 75 en 300 euro
 • Design radiator – tussen 300 en 500 euro

De gemiddelde prijs badkamer in het buitenland

Voor de lagere prijs kopen veel mensen hun badkamer in Duitsland. in Duitsland is de gemiddelde prijs badkamer een stuk lager, maar lever je niet in op kwaliteit. Het kan je wel 25% besparen op de gemiddelde kosten badkamer. Let wel op met welke aannemer je in zee gaat, omdat het in het buitenland is wil je hier geen gezeur mee.

Bekijk naast de gemiddelde prijs badkamer ook eens: