Gemiddeld prijs uitvaartverzekering

Een uitvaart is duur en het is dan ook verstandig om een verzekering af te sluiten zodat je nabestaanden niet met grote kosten achterblijven als jij er niet meer bent. Maar wat kost een uitvaartverzekering en waar moet ik op letter bij een uitvaartverzekering. Wij hebben gekeken wat de gemiddeld prijs uitvaartverzekering is in Nederland.

De gemiddelde prijs uitvaartverzekering in Nederland

Veel mensen hebben geen verzekering voor hun uitvaart. Dit komt doordat het niet fijn is om na te denken over een uitvaart. Het is belangrijk om wel stil te staan bij je uitvaart, omdat een uitvaart en de begrafenis of crematie kost een hoop geld. Wanneer er geen geld opzij is gezet voor een uitvaart.  Ook als je geen uitvaartverzekering hebt afgesloten kun je de nabestaanden financieel zwaar belasten. Ze moeten de begrafenis of crematie volledig betalen of het gaat af van de erfenis, dus een uitvaartverzekering is meer voor je nabestaanden. Kies goed en bekijk wat de gemiddelde prijs uitvaartverzekering is.

Wat is de dekking van een uitvaartverzekering

Je slaat een uitvaartverzekering af om de kosten van je uitvaart te dekken, maar wat dekt een uitvaartverzekering precies? Het maakt niet uit hoe je je uitvaart regelt het kost altijd geld en dan hebben we het om minimaal een paar duizend euro. Wanneer je een uitvaartverzekering hebt afgesloten,  vanaf dat moment zijn de kosten van een uitvaart als je komt te overlijden gedekt. Als je een verzekering afsluit word je de verzekerde genoemd . Je kunt besluiten hoe je uitvaart zou willen. Wil je een grotere uitvaart dan kun je het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering hier of aanpassen. Als je een uitvaartverzekering afsluit heb je 2 keuzes. Je kunt kiezen tussen een uitvaartverzekering in natura en een kapitaal uitvaartverzekering.

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering in natura wil zeggen dat na het overlijden en bedrag word uitgekeerd voor de verzekerde. Dit bedrag is een dekking de uitvaart. Je krijgt dus niet geld uitgekeerd, maar de dienst. Jou nabestaanden kunnen dan bepalen welke diensten ze van de verzekeraar kiezen. Ze kunnen diensten bekijken voor de uitvaart tot aan het verzekerde bedrag dat de verzekerde heeft gekozen. Als je een verzekering afsluit voor uitvaart kun je ok kiezen voor plaatsen van een rouwadvertentie of het gebruik van auto’s.

Wat is een uitvaartzekering in Kapitaal?

Wanneer je een kapitaal uitvaartverzekering afsluit is het een andere uitvaartverzekering dan in natura. Bij een kapitaal verzekering word wel het verzekerde bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Het bedrag is voor de nabestaanden en zij kunnen zelf kiezen welke diensten ze inkopen van de verzekeraar. Zo kunnen ze zelf kiezen welk vervoer ze naar het rouwcentrum kiezen of  hoe de opbaring gaat en hoe de uitvaartdienst verloopt tot de koffiekamer. Je hebt naast deze uitvaartverzekeringen ook een keuze om een combinatie te kiezen en samen onder 1 uitvaartverzekering te plaatsen. Dit kun je niet vergelijken met de gemiddelde prijs uitvaartverzekering.

Gemiddelde prijs van een uitvaartverzekering per leeftijd

De premie van iemand van 18 jaar voor een uitvaartverzekering is maandelijkse slechts € 5 tot € 6. De premie stijgt redelijk wanneer je 30 jaar bent. Zo’n 6,50 a 8,50 euro per maand. Het loont zeker om een verzekering jong af te sluiten, want bij 45 jaar betaal je 45 al 11 tot 14,50 euro per maand.

Wil je de Gemiddelde kosten van een uitvaart weten?