Gemiddelde tijd klaarkomen

Sneller klaarkomen dan je eigenlijk wilt. Dit is erg vervelend, tijdens de sex wil je het zo lang mogelijk volhouden en niet te snel klaarkomen. Bij sommige mannen lukt het uitstellen van klaarkomen beter dan de andere. Er zijn mannen die erg snel klaarkomen en die juist heel lang door kunnen gaan. Lengte of de dikte van de penis heeft hier geen invloed op. Wat is de gemiddelde tijd klaarkomen in Nederland?

Gemiddelde tijd dat een man klaarkomt

Wat is eigenlijk de gemiddeld tijd dat een man klaarkomt? Dit is onderzoekt door de Universiteit van Utrecht, hieruit bleek dat mannen in Nederland gemiddeld na 5 minuten en 10 seconden klaarkomen. Dus kom je klaar tussen de 4 en 8 of meer dan is dat volledig normaal, onder de 3 minute word als vroegtijdig klaarkomen gezien.

Snelheid klaar komen van mannen in andere landen

De snelheid van klaarkomen verschilt per land . Uit onderzoek bleek dat in Groot-Brittannië de mannen klaarkomen het langst kunnen uitstellen. Uit dit onderzoek bleek dat ze gemiddeld er 7,6 minuten over deden. Hoe deze verschillen precies tot stand zijn gekomen is ons niet bekend.

Vroegtijdig klaarkomen voorkomen

Wij geven jou tips om jou klaarkomen uit te stellen en boven de gemiddelde tijd klaarkomen uit te komen.

 • Tip1. Oefenen
  Het belangrijkste is dat je je eigen lichaam goed kunt beheersen en leert kennen. Hierdoor kun je beter aanvoelen wanneer je gaat klaarkomen. Neem dan een korte pauze of vertraag het tempo. Ga verder op wanneer het gevoel weer is afgenomen. Zo hou je het een stuk langer vol.
 • Tip2.  Verdovende crème
  Je kunt crèmes kopen die zorgen dat je penis en met name de eikel een stuk minder gevoelig is. Je kunt hierdoor een stuk minder snel klaar.
 • Tip3. Verleg je aandacht
  Wanneer je voelt dat je gaat klaarkomen verleg dan je aandacht en denk aan iets anders.
 • Tip4. Ademhaling.
  Zorg dat je goed ademt, dus goed door ademen. Hierdoor kun je ook je klaarkomen doen uitstellen.
 • Tip5. Conditie
  Wanneer je een goede conditie heb kun je het klaarkomen langer uitstellen. En je hebt een langere adem om door te gang.

Hoeveel calorieën verbruik je tijdens het klaarkomen?

De gemiddelde duur van het klaarkomen van een man is 1 tot 10 minuten, bij een vrouw is het gemiddelde klaarkomen 20 minuten. Mannelijke orgasmes duren gemiddeld 4 seconden en bij vrouwen is dit 15 seconden.Dezelfde prikkels bij orgasme als bij pijnprikkels ontstaan in hetzelfde hersengebieden. Het lijkt soms ook dat mensen een soort fijne pijn voelen als wanneer ze klaarkomen.

Het kan dat je tijdens je slaap klaarkomt. Dit gebeurd niet door lichamelijke stimulatie maar door een mentale stimulans kun je klaarkomen zonder dat je wakker wordt. Wanneer je klaar komt verbrand je 3 calorieën. Tijdens het seksen verbrand je gemiddeld 50 calorieën. Dus klaarkomen en seksen is een goede training.
Klaarkomen is goed voor je immuniteitssysteem en voor hartkwalen en zelfs kanker. 1 op 3 mannen heeft last van een te vroege zaadlozing. Dit kan door stress komen of te weinig slaap. Hoe meer orgasmes je als man krijgt, hoe minder kans je hebt op prostaatkanker.

Check naast de gemiddelde tijd klaarkomen ook: