Gemiddelde masturbatie

Zelfbevrediging of masturbatie is een vorm van seksuele zelfbevrediging. Veel mensen hebben ervaring met zelfbevrediging. Zelfbevrediging resulteert vaak in klaarkomen wat een prettig gevoel kan geven. Wij hebben de gemiddelde zelfbevrediging in Nederland onderzocht.

Gemiddelde zelfbevrediging of masturbatie per week

We doen het allemaal, maar hoe vaak gemiddeld? Is er verschil hoe vaak gemiddeld mannen of vrouwen masturberen? Wij hebben het antwoord. Vooral vrouwen of meisjes praten niet graag over gemiddelde masturbatie. Ze schamen zich hiervoor. Bij jongens is dit een stuk minder. Vrouwen doen het minder vaak dan mannen, maar ze doen het wel. Het onderzoek waar wij onze informatie uit hebben voor zelfbevrediging, bestaat de kans dat de vrouwen het niet volledig eerlijk hebben ingevuld. Hoevaak ze per week aan zelfbevrediging doen.

Hoe vaak doet een man zelfbevrediging per week

Uit onderzoek gedaan door professor Paul Enzlin van het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen is gebleken dat heren gemiddeld 2,4 keer per week aan zelfbevrediging doen.

Hoe vaak doet een vrouw zelfbevrediging per week

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen een stuk minder dan mannen aan zelfbevrediging doen. Vrouwen doen gemiddeld 0,8 keer per week aan zelfbevrediging.

Doen mannen en vrouwen nog zelfbevrediging waneer ze getrouwd zijn?

In de Amerika is onderzoek gedaan, van de getrouwden mannen doet gemiddeld 40% aan zelfbevrediging. Bij vrouwen doet gemiddeld 30% aan zelfbevrediging.

Het is moeilijk om een ​​gemiddeld aantal te geven voor het aantal keren dat een man of vrouw zichzelf bevredigt, omdat dit sterk kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen bevredigen zichzelf misschien nooit, terwijl anderen het misschien regelmatig doen.

Er zijn ook culturele en sociale factoren die van invloed kunnen zijn op hoe vaak mensen zichzelf bevredigen. In sommige culturen kan het taboe zijn om te praten over seksualiteit of seksueel gedrag, wat het moeilijk kan maken om te weten hoe vaak mensen zichzelf bevredigen.

Er zijn echter enkele studies die enkele inzichten hebben gegeven in hoe vaak mensen zichzelf bevredigen. Volgens een studie uit 2010 bleek dat mannen zich gemiddeld ongeveer 1 per week bevredigen, terwijl vrouwen zich gemiddeld ongeveer twee keer per maand bevredigen. Maar we moeten onthouden dat dit slechts gemiddelden zijn en dat het aantal keren dat mensen zichzelf bevredigen sterk kan variëren van persoon tot persoon.

Het is belangrijk om te onthouden dat seksueel gedrag, waaronder zelfbevrediging, normaal en gezond is zolang het op een veilige en respectvolle manier wordt uitgevoerd. Het is ook belangrijk om open en eerlijk te zijn over onze seksuele behoeften en gedrag met onze seksuele partners, zodat we kunnen werken aan gezonde en bevredigende seksuele relaties.

Check naast de gemiddelde zelfbevrediging of masturbatie ook eens het Gemiddelde aantal bedpartners of de Gemiddelde duur erectie of de Gemiddelde tijd klaarkomen.