Besparen op energieverbruik

Hoe kun je besparen energieverbruik?Er zijn veel manieren hoe je op je energie kunt besparen. Wij hebben voor jou wat methodes en tips uitgezocht hoe je het beste kunt bezuinigen. Bij veel apparaten kun je tegenwoordig zien hoeveel energie ze verbruiken. Let dus goed op bij de aanschaf van apparaten op het label A-label of A++ een A label is het meest zuinig en daardoor bespaar je het meest. Wij geven je tips hoe jij kunt besparen energieverbruik.

Tijdens het koken energie besparen en besparen energieverbruik

Als je groentes kookt kun je beter kiezen voor een snelkookpan. Dit is namelijk veel voordeliger en zuiniger. Wanneer je aan het koken bent zet dan de pannen goed op het fornuis. En gebruik niet te grote pannen. Het ideale is om een pan te kiezen waar het eten precies inpast. Wanneer je gaat koken Doe dan niet te veel water in de pan. Hoe meer water hoe langer het duurt voordat het water kookt. Naast besparen op je energie verbruik is het ook goed om de gemiddelde kosten gas water licht te weten.

Hoe kun je energie besparen met de wasmachine en de droger

Zet de wasmachine pas aan wanneer de wasmachine echt vol zit. Wanneer je een halve was draait verbruik je veel elektriciteit om steeds een halve was te draaien. Wanneer je tegenwoordig op 40 graden wast word de was met nieuwe wasmachines ook erg schoon. Als je op  40 graden wast dan is het een stuk goedkoper dan op 60 graden of meer te wassen. Als je was echt heel vies is was dan alleen op 60c. Hang je was buiten te drogen in plaats van een wasdroger. Een droger gebruikt veel stroom, ook is het belangrijk dat je de was goed centrifugeert. Dit scheelt tijd en energie voor de droger.

Hoe kun je energie besparen met je tv, computer en opladers

Veel apparaten blijven altijd op stand-by staan, dit verbruikt veel energie zonder dat je het door hebt. Zet daarom alle apparaten uit voor je gaat slapen. Dan weet je zeker dat het geen energie verbruikt.

Een oplader van een tandenborstel, mobiele telefoon verbruiken ook stroom,  zelfs wanneer ze ongebruikt in het stopcontact laat zitten. Ditzelfde geldt voor je laptop, printer of andere apparaten.  De meeste verbruiken nog stroom wanneer de stekker in het stopcontact zit. Het beste is om een stekkerdoos met schakelaar te kopen die je makkelijk aan en uit kunt zetten. Dit bespaart je de tijd om alle stekkers en steeds uit te halen.

Hoe kun je energie besparen met lampen

Een lamp met een dimmer dan verbruikt ook stroom als de lamp niet aan staat. Haal de stekker ook uit het stopcontact als je de lamp niet gebruikt. Zorg ervoor dat je een timer op buitenlampen zet zodat je ze niet vergeet uit te zetten.
Hoe kun je energie besparen op je koelkast
Laat de deur zo kort mogelijk openstaan wanneer je iets uit de koelkast haalt. Zet de koelkast min 10 cm van de want en laat achterkant van de koelkast vrij. Daardoor kan de warmte makkelijk achter de koelkast weg. Zorg ervoor dat de koelkast niet in de zon of andere warme plekken in het huis staat. Als je iets hebt ingevroren en je wilt het ontdooien. Het beste wat je kunt doen is het te laten ontdooien in de koelkast. De kou die vrijkomt wordt door de koelkast weer gebruikt, hierdoor hoeft de koelkast zelf minder te koelen en besparen energieverbruik.