Wat zijn de gemiddelde kosten gas water licht in Nederland

Iedereen die in Nederland woont ontvangt jaarlijks een rekening voor gas water en licht. Deze kosten zijn voor het verbruik die je dat jaar hebt verbruikt aan energie. Soms kan die flink tegenvallen en kan het een grote kostenpost zijn. Wat zijn de gemiddelde kosten gas water licht In Nederland en hoe kun je gas water licht kosten berekenen per maand.

De gemiddelde kosten gas water licht in Nederland

Wij hebben de gemiddelde kosten van gas water en licht in Nederland bekeken zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Gemiddelde kosten gas per maand in Nederland

De gemiddelde kosten voor gas worden vooral bepaald door het soort huis waar je woont. Als een groot huis bezit verbruik natuurlijk meer gas dan in kleine huizen. Per woningtype hebben het verbruik en de gemiddelde per maand op een rij gezet:

Als je in een Flat woont betaal je gemiddeld 72 euro aan kosten in de maand. Voor een tussenwoning zijn de gemiddelde kosten voor gas water licht ongeveer 95 euro. Bij een hoekwoning  zijn de gemiddelde kosten 109 euro. Een 2 onder 1 kap is weer duurder in het verbruik met gemiddeld 114 euro in de maand. Heb je een vrijstaand huis dan betaal je gemiddeld 148 euro per maand.

Gemiddelde kosten water per maand in Nederland

De gemiddelde kosten voor water per maand worden niet bepaald door het type woning. Het licht meer aan het aantal personen in het huis en de gewoontes, hoe lang staat iemand onder de douche. Des te meer mensen hoe hoger de kosten voor het verbruik van water in Nederland.

Gemiddeld waterverbruik voor 1 persoon
9 euro
Gemiddeld waterverbruik voor 2 personen
13,50 euro
Gemiddeld waterverbruik voor 3 personen
18 euro
Gemiddeld waterverbruik voor 4 personen
21 euro
Gemiddeld waterverbruik voor 5 personen
25 euro

Gemiddelde kosten licht:

Ook de hoogte van de kosten voor licht (energie) hangt af van met hoeveel personen je samenwoont.

Gemiddeld kosten licht voor 1 persoon
63 euro per maand
Gemiddeld kosten licht voor 2 personen
86 euro
Gemiddeld kosten licht voor 3 personen
99 euro
Gemiddeld kosten licht voor 4 personen
110 euro
Gemiddeld kosten licht voor 5 personen
118 euro
Gemiddeld kosten licht voor 6 personen
134 euro

Totaal gemiddelde kosten gas water licht

Waneer we de kosten in totaal bij elkaar optellen. Je betaald  dan in totaal bij een 1 persoonshuishouden wanneer iemand in een flat woont  gemiddeld 140 euro per maand voor kosten aan gas water en licht.

Gemiddelde kosten gas water licht per maand berekenen

Als je de gemiddelde kosten gas water licht wilt berekenen, kun je deze kosten berekenen. Door de kosten van gas, de kosten van licht en de kosten van water bij elkaar op te tellen en het delen door het aantal maanden. Als je dit doet dan heb  je de gemiddelde kosten gas, water en licht per maand.

De gemiddelde kosten gas water licht op kamers

De gemiddelde kosten van gas water en licht wanneer je op kamer gaat zijn gemiddeld 60 euro per maand. Deze kosten voor gas water en licht zijn meestal inclusief. Tenzij je niet particulier huurt zijn de energie kosten exclusief van de huurprijs van een kamer of studio.

De gemiddelde kosten gas water licht in België

De gemiddelde kosten van gas water en licht in Belgie zijn ongeveer 145 euro in de maand voor een iemand die in een flat woont.

Bekijk naast de kosten voor gas water en licht ook eens: