Gemiddelde besparing radiator ventilator

De gemiddelde besparing met een radiator ventilator is 10% tot 15% per jaar op je gasverbruik. Voor een gemiddelde woning met een gasverbruik van 1300 m3 bespaar je met de huidige prijzen tot ongeveer 400 euro.

Hoeveel gas kan ik besparen met een radiator ventilator?

De radiator ventilator is een Nederlandse uitvinding, wat ervoor zorgt dat je sneller en zuiniger je kunt verwarmen. Het grote voordeel is dat je niet een je huidige cv-systeem hoeft aan te passen. Met magneetjes klik je de radiator ventilator vast. Je kunt met een lagere aanvoer temperatuur gaan stoken wat extra gas bespaard. In plaats van 80 a 90 graden kun je kiezen voor 60 of zelfs 40 graden.

Wat is een radiator ventilator precies?

De radiatorventilator plaats je onderaan de radiator. Naast radiatoren kun je ze ook plaatsen op een convector. Met de ventilators haal je meer warme lucht uit je radiator. Hierdoor wordt het sneller warm. Optioneel kun je de cv-ketel op een lagere temperatuur laten draaien omo extra gas te besparen.

Hoe werkt een radiotor ventilator?

De ventilatoren zijn uitgerust met een sensor. Wanneer de radiator heter is dan de 27 graden beginnen de de ventilatoren te draaien. Komt de temperatuur onder de 27 graden schakelt de ventilator weer uit.

Voordelen van een radiator ventilator

  • Je huis warmt sneller op
  • Je huis krijgt sneller een cpmfortabel gevoel
  • Je kunt je cv op een lagere temperatuur laten draaien. daardoor bespaar je meer gas.

 

Wat zijn de beste radiator ventilatoren?

Het bekendste merk is Speedcomfort dit is ook de uitvinder van het product. Daarnaast heb je heatfan en climate booster.