Gemiddeld weer spanje

Je zult het niet meteen bedenken bij wanneer je denkt aan het gemiddeld weer Spanje. Maar het klimaat in Spanje is niet alleen maar warm zomers weer. Natuurlijk is het gemiddeld weer in Spanke in de zomermaanden droog en tot zeer warm. Maar het klimaat is Spanje is in de wintermaanden koud en er kan zelfs sneeuw vallen.

Wat is het gemiddeld weer Spanje?

Het gemiddeld weer Spanje is wisselvallig doordat er veel berggebieden zijn. Het klimaat van de Middellandse Zee vind je niet in het binnenland en noordwesten van Spanje. Het klimaat van Spanje kun je opdelen in 3 klimaatgebieden om het weer Spanje te bepalen:

  • Op de eilanden in Spanje en de kustgebieden in het zuiden en oosten vind je een mediterraan klimaat
  • Het binnenland van Spanje heeft een landklimaat
  • het noorden en noordwesten van Spanje vind je het zeeklimaat

Hoe is het gemiddeld weer in de Winter in Spanje?

In Spanje kan het in wintermaanden soms vrij koud zijn. In het Noorden van Spanje ten zuiden van de Pyreneeën en centraal in Spanje vind je het weer dat bijna hetzelfde in als het gemiddelde weer in Nederland. In de winter vind je de gemiddelde temperatuur Spanje die iets boven de 1 a 2 graden liggen. Het gemiddeld weer van Spanje in de winter heb je  nachtvorst, maar ook winterse neerslag in de vorm van sneeuw, hagel en ijzel. In Catalonië aan de noordkust ook wel Baskenland kan het voorkomen dat er ook sneeuw valt in Barcelona.

Is het gemiddeld weer in Spanje geschikt voor wintersport?

Het weer spanje is zelfs geschikt voor Skiën. Je kunt in Spanje skiën in de Pyreneeën en in het noorden van Sierra Nevada. In Spanje kun je in de wintermaanden goed op wintersport. In de bergen vlakbij Madrid kun ook skiën in de winter. Het leuke van het gemiddeld weer Spanje is dat je op wintersportvakantie kunt gaan maar ook kunt combineren met een strand vakantie. In Spanje zijn er temperatuurverschillen van 25 graden tussen bergen en het strand.

Overwinteren op de Canarische Eilanden

Overwinteren in Spanje kun je goed doen omdat de gemiddelde temperatuur in Spanje vrijwel altijd goed is. Aan de oostkust is de Costa Blanca erg populair voor mensen die overwinteren. Het milde klimaat in Spanje is in wintermaanden altijd aangenaam. De gemiddelde temperatuur Spanje is rond de 15 tot 18 graden. Aan de Costa del Sol zijn ongeveer de gemiddelde temperaturen in Spanje, maar valt in de winter iets meer neerslag.

Wat is de gemiddelde neerslag in Spanje?

De gemiddelde neerslag in Spanje laag als het vergelijkt met de gemiddelde neerslag van Nederland. Het gemiddeld weer in Spanje verschilt nogal en en de gemiddeld neerslag in Spanje dus ook. Als we kijken naar Castilla-Léon en Aragón in het noorden is het relatief droog. In Andalusië en de Costa Blanca en Madrid valt op jaarbasis minder dan 500 mm neerslag.

Hoe warm is het in Spanje
Het word voor het eerst warm in het zuiden van Spanje en dan vooral op de Canarische eilanden. In het begin van de lente in maart is het weer Spanje loopt de temperatuur op naar de 25 graden gaat. Het meeste van Spanje is het vanaf mei overal warm wordt tot september is het dan lekker warm. In Spanje komen hittegolven voor tijdens de zomer aan de costa’s en in het midden van Spanje. Het gemiddeld weer Spanje is het normaal dat er hittegolven zijn met temperaturen boven de 40 graden. Als we kijken naar Sevilla  daar is het meest warm en lopen de temperaturen naar 44 en 45 graden.

Gemiddelde temperatuur Spanje

De gemiddelde temperatuur in Spanje is niet overal hetzelfde door de gemiddelde temperatuur in Nederland. We hebben het  weer spanje bekeken en voor jou alle populaire vakantiesteden op een rij gezet.

Gemiddelde temperatuur Costa Blanca per maand

We hebben per maand de gemiddelde temperatuur van de Costa Blanca in januari 13 graden. In februari is de temperatuur 13 graden. In maart 15 graden en in April is het gemiddeld aan de Costa blanca 17 graden. In de maand mei is de gemiddelde temperatuur in het 20 graden en in juni 24 graden, juli 27 graden en augustus 26 graden. In September is de gemiddelde temperatuur iets lager met 24 graden en in Oktober 20 graden, november 17 graden en in december 14 graden.

Gemiddelde temperatuur Tenerife per maand

We hebben per maand de gemiddelde temperatuur van de Costa Blanca in januari 20 graden. In februari is de temperatuur 20 graden. In maart 21 graden en in April is het gemiddeld aan de Tenerife 22 graden. In de maand mei is de gemiddelde temperatuur in het 23 graden en in juni 24 graden, juli 26 graden en augustus 27 graden. In September is de gemiddelde temperatuur iets lager met 27 graden en in Oktober 25 graden, november 13 graden en in december 21 graden.

Gemiddelde temperatuur Barcelona

De gemiddelde temperatuur per maand in Barcelona in januari 11c. In februari is de temperatuur 12c. In maart 13c en in April is het gemiddeld in  Barcelona 16 graden. In de maand mei is de gemiddelde temperatuur in het 19 graden en in juni 23 graden, juli 26 graden en augustus 25 graden. In September is het weer Spanje met een gemiddelde temperatuur in Barcelona iets lager met 23 graden en in Oktober 19c, november 14 graden en in december 11c.

Bekijk naar het gemiddeld weer in Spanje ook eens het gemiddeld weer in Turkije