Gemiddeld netto salaris

Wat is het gemiddeld netto salaris precies? Het gemiddeld netto salaris is het geld dat je overhoud na de aftrek van de premies zoals zorg toeslag, pensioen en belasting. Het bedrag wat je door je werkgever in je handje of op je bankrekening gestort krijgt is het netto salaris.
Gemiddeld netto salaris in Nederland

Elk jaar wordt door het CPB (Centraal Plan Bureau) het gemiddeld salaris in Nederland berekend. Het gemiddeld netto salaris in Nederland is op dit moment € 19.500,- per jaar. Dat is inclusief vakantiegeld. Per maand komt dat neer op € 1.612,- per maand.

Het gemiddeld bruto salaris in Nederland

Het gemiddeld bruto salaris in Nederland is ongeveer 33.500 euro per jaar. Aan premies betalen we in per werknemer Nederland gemiddeld €13.500.

Het gemiddeld netto salaris stijgt

Het gemiddeld netto salaris stijgt vrijwel elk jaar. Het gemiddeld netto salaris was 10 jaar geleden bijna € 19.000,- per jaar. Dit betekend dat het het salaris bijna € 1.000 euro is gestegen.

Het hoogste salaris in Nederland

Het hoogste gemiddelde salaris in Nederland is niet goed uit te vinden. Veel bedrijven geven geen cijfers over hun medewerkers wat ze verdienen. Een beursgenoteerd bedrijf is wel verplicht om salaris cijfers bekend te maken. De CEO van Shell verdiende van de alle Nederlandse bedrijven het meeste netto salaris. Deze CEO van shell krijgt elk jaar 10 miljoen euro bruto per jaar op zijn rekening en dan zijn de bonussen nog niet meegenomen.

Het gemiddeld bruto salaris in België

Het gemiddeld bruto salaris in België is ongeveer 34.000 euro per jaar. Aan premies betalen we in per werknemer België gemiddeld €13.500.

Bekijk naast het gemiddeld netto salaris ook eens: