Gemiddeld salaris MBO

Waneer we het hebben over het MBO dan bedoelen we middelbaar beroeps onderwijs. We hebben naast het MBO in Nederland ook het HBO en het WO onderwijs. Van de verschillende onderwijs niveau is het gemiddeld salaris MBO het laagst. Dit is natuurlijk het gemiddelde salaris van een mbo'er, en zijn genoeg mbo-ers die meer verdienen.

Het gemiddeld salaris van een MBO

Als een mbo opleiding ook wel mbo-er genoemd heb afgerond is het gemiddeld salaris MBO 24.500 euro bruto per jaar. Als je dit het vergelijk met het gemiddelde salaris in Nederland van 33.000 euro per jaar. Kun je stellen dat het gemiddelde salaris MBO ongeveer 10.000 euro lager is dan het gemiddelde salaris in Nederland.

Het gemiddelde salaris HBO en WO in Nederland

Als we kijken naar het gemiddeld salaris dan hebben WO-niveau mensen het hoogste gemiddeld salaris. Mensen met een wo diploma verdienen gemiddeld 50.000 euro bruto per jaar en mensen met een HBO verdienen €35.000 per jaar.

Hoogst gemiddeld salaris MBO in technische sector

Het gemiddelde salaris voor een MBO student is lager dan het gemiddeld salaris in Nederland. Zijn er genoeg MBO-ers die meer dan het gemiddeld verdienen. Waneer je kijk naar mbo niveau 4 of mbo niveau 3 deze mensen verdienden vaak ook meer dan mbo niveau 2 of 1. Wel is er Nederland veel behoefte aan mensen me een MBO die veel technische kennis hebben. Of mbo’ers die nog echt een vak hebben geleerd zoals timmerman of lasser of de richting werktuigbouwkunde. Doordat vaak deze mensen schaars is gemiddelde salaris van technische MBO’ers hoger dan vele hbo’ers en soms wel WO’ers. Wil je weten wat het gemiddeld inkomen per opleiding is.

Gemiddeld start salaris mbo

Als je een mbo diploma hebt dan wil je misschien wel door studeren of aan het werk. Maar wat is het gemiddeld starterssalaris mbo? In de technische sector is het gemiddeld start salaris mbo ronde  1.500 en 1.800 euro bruto per maand.