Gemiddelde hartslag kind

Wanneer we het hebben over de gemiddelde hartslag kind, dan kunnen we stellen dat de hartslag van een kind een stuk hoger is de gemiddelde hartslag van een volwassene. Maar wat is het aantal hartslagen dat normaal is bij een kind van 4 jaar of een kind van 10 jaar? Wij hebben gekeken wat de gemiddelde hartslag per minuut is.

De gemiddelde hartslag kind per minuut er per leeftijd

Kinderen in de leeftijd van 3 jaar tot 12 jaar hebben een gemiddelde hartslag van tussen 80 slagen en 110 slagen per minuut. Dit is natuurlijk een gemiddelde van een grote leeftijdsgroep. Hieronder hebben we gemiddelde hartslag kind per jaar op een rij gezet.

Als je kijk naar de gemiddelde hartslag per leeftijd dan kun je het onderverdelen in 3 groepen. Een volwassen persoon heeft een gemiddelde hartslag van 60 tot 80 slagen per minuut Meer weten over de gemiddelde hartslag. Een kind heeft een gemiddeld aan hartslagen van 80 slagen en 110 slagen per minuut. Een baby heeft een gemiddelde hartslag van 110 en 130 slagen per minuut.

Wat is de hartslag bij kinderen?

Jonge jonge kinderen hebben een hogere hartslag dan volwassenen dit is normaal. Hoe ouder een kind ouder des te langzamer  de hartslag per minuut word.
Wij hebben gekeken wat de normale hartslag bij kinderen per leeftijd is, dit wil dus zeggen in rust.

  • Een kind jonger dan 1 jaar heeft een gemiddeld hartslag van 105 – 160 slagen per minuut. Met een extreme inspanning is de maximale hartslag 200.
  • Gemiddeld hartslag kind van 1 jaar en 2 jaar is tussen de 100 – 160 slagen per minuut en een maximale hartslag van 190.
  • Een kind van 3 jaar, 4 jaar en 5 jaar heeft een een gemiddelde hartslag van 95 en 140 hartslagen per minuut.
  • Een kind van 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar en 11 jaar heeft een gemiddelde hartslag van 80 – 120 slagen per minuut. en een maximale hartslag per minuut tijdens extreme belasting van 180 slagen per minuut.
  • Gemiddeld hartslag kind van ouder dan 12 jaar is van 60 tot 100 slagen per minuut.

De gemiddeld hartslag van een kind is hoger hoe kan dat?

Doordat kinderen een hart hebben dat kleiner is dan volwassenen. Moet een hart van een kind meer kloppen om het bloed te pompen. Hoe ouder een kind wordt zal het hart groeien en de gemiddelde hartslag kind dalen.

De gemiddelde hartslag van een kind meten

De hartslag van een kind kun je meten door 1 minuut lang met een vinger op de slagader  bij de keel of de pols te leggen. En dan tel je hoe vaak het hart slaat. Het is wel belangrijk bij het meten van de hartslag dat het kind helemaal in rust is. Zo kun je de gemiddelde hartslag goed meten en anders krijg je een verkeerd beeld. Wil je echt het gemiddelde weten doe dan deze meeting dan een week lang. Meet de hartslag elke dag op hetzelfde tijdstip. Als dit een week lang doet weet je dus wat de gemiddelde hartslag van je kind is.

Bekijk naast de gemiddeld hartslag van een kind eens: