Gemiddelde hartslag van een mens

Het gemiddeld aantal hartslagen per minuut, daarmee bedoelen we het aantal hartslagen bij een persoon in rust. Wat is de gemiddelde hartslag van een mens? Zit er verschil in de gemiddelde hartslag bij vrouwen en mannen.

Gemiddelde hartslag van een mens

Wat de gemiddelde hartslag van een mens is hebben wij voor jou uitgezocht. De gemiddelde hartslag van een mens is rond de 60 en 100 slagen per minuut. De gemiddelde hartslag van een mens is normale toestand is rond de 70 slagen per minuut. Wat is nu eigelijk een normale hartslag van een mens. Kinderen hebben over het algemeen een hogere hartslag dan volwassen. Bekijk de hartslag van een kind.

Gemiddelde hartslag per minuut verlagen?

Je kunt je gemiddelde hartslag per minuut verlagen. Door veel te sporten krijg je een verbeterde conditie en verlaag je je hartslag. Wanneer je veel  trainen wordt je hart wat groter en efficiënter.  Hierdoor hoeft je hart minder vaak te kloppen en daalt het gemiddeld aantal hartslagen per minuut.

Minimale hartslag per minuut

Uit onderzoekers is gebleken dat veel topsporters van nature een hele lage hartslag hebben, deze sporters hebben gemiddeld 50 slagen per minuut. Met door hun sporthart kunnen ze beter een topprestatie leveren en heel diep gaan. Er zijn topsporters die een gemiddelde hartslag van 35 slagen per minuut hebben.

Maximale hartslag per minuut

Hoe ouder je word hoe lagere maximale hartslag per minuut wordt. Je maximale hartslag per minuut kun je zelf bepalen. Hiervoor kun je de onderstaande formule gebruiken.

De maximale hartslag per minuut = 220 – leeftijd

Zelf je gemiddelde hartslag meten?

Je  kunt je gemiddelde hartslag zelf meten door 1 minuut lang met 2 vinger op je pols of in je hals het aantal slagaderkloppingen te tellen. Wanneer je in rust bent kun je dit doen. Je kunt het niet meten waneer je aan het sporten bent.Hiervoor heb je wel hartslagmeters. Wil je het gemiddelde weten, meet dan een aantal dagen op vaste tijden na elkaar.

De gemiddelde hartslag van een mens

Mannen en vrouwen hebben vrijwel dezelfde gemiddelde hartslag in rust toestand. Vrouwen en mannen hebben dan ongeveer 70 slagen per minuut. Mannen die erg sportief zijn, kunnen hun hartslag verlagen naar ongeveer 40 slagen per minuut. De gemiddelde hartslag van een vrouw verschilt ook  sterk dan de gemiddelde hartslag van een man